Comisarul Poliției Statale din Pennsylvania dezvăluie detalii uimitoare despre cum a fost împușcat Trump

Data actualizării: Data publicării:
donald trump tentativa de asasinat
Tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump este numit cel mai grav eșec de securitate al Serviciului Secret al SUA din ultimele patru decenii. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Comisarul Poliției Statale din Pennsylvania a dezvăluit, marți, în timpul unei audieri a Camerei Reprezentanților pentru Securitate Internă din SUA, noi detalii uimitoare despre eșecurile de securitate care au dus la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump, ridicând și mai multe întrebări despre cum a acționat Serviciul Secret.

Mărturia uimitoare a comisarului Poliției Statale din Pennsylvania, Christopher Paris, vine la doar o zi după ce directorul serviciilor secrete, care a demisionat între timp, Kimberly Cheatle, a depus mărturie în fața Comisiei de Supraveghere a Camerei și a refuzat în mare măsură să răspundă la întrebări despre împușcăturile de la mitingul fostului președinte din Pennsylvania, scrie CNN.

Paris le-a spus parlamentarilor despre comunicările dintre Serviciul Secret și forțele de ordine locale care l-au reperat inițial pe Thomas Matthew Crooks, presupusul atacator. El a descris, de asemenea, o cronologie mai detaliată, de la momentul în care ofițerii l-au zărit pe Crooks în mulțime până la momentul în care tânărul de 20 de ani a deschis focul asupra lui Trump.

Ofițerii și-au părăsit postul pentru a-l căuta pe atacator

Doi ofițeri locali de aplicare a legii au părăsit clădirea cu vedere la acoperișul de unde Crooks l-a țintit pe fostul președinte înainte ca acesta să tragă, a mărturisit Paris.

Paris a spus că doi ofițeri din Unitatea de Servicii de Urgență a Comitatului Butler și-au părăsit posturile în clădire pentru a căuta o persoană suspectă pe care au observat-o și au alertat alte forțe de ordine. Acea persoană era Thomas Matthew Crooks.

Parlamentarii au vizionat un videoclip cu locația, în care se vede acoperișul pe care Crooks a urcat în cele din urmă și a tras spre Trump.

„Așadar, spuneți, din câte știți, acei ofițeri ESU au părăsit locul de unde se puteau uita pe fereastră, pentru a căuta această persoană?” a întrebat reprezentantul republican Dan Bishop din Carolina de Nord.

„Asta am înțeles eu”, a spus Paris, adăugând că ofițerii au mers să-l caute împreună cu alți ofițeri locali din zonă. „Nu vreau să stabilesc o cronologie minut cu minut pentru că nu avem încă asta.”

Crooks a tras de opt ori

Anchetatorii cred că Crooks a tras opt gloanțe înainte de a fi ucis de lunetişti, a spus Paris.

„Cred că numărul este opt”, a spus Paris comisiei. „Au fost recuperate opt cartușe.”

Oficialii au confirmat anterior doar că atacatorul a tras de mai multe ori la mitingul de la începutul acestei luni.

Paris le-a mai spus membrilor Congresului că „mai mulți agenți ai Secret Service” i-au spus comandantului Poliției Statale, în timpul unei descrieri a zonei înainte de miting, că Unitatea de Urgență a Comitatului Butler era responsabilă pentru securizarea clădirii din care Crooks a tras focurile.

Ce s-a întâmplat pe acoperișul de unde s-a tras asupra lui Trump

Un ofițer municipal s-a întâlnit față în față cu Crooks în timpul celor câteva minute în care atacatorul a stat pe acoperiș înainte ca acesta să tragă asupra lui Trump, a mărturisit Paris.

Paris a spus că scurta confruntare a avut loc când o pereche de ofițeri locali care aflaseră de poziția lui Crooks pe acoperiș au încercat să urce și să-l confrunte pe trăgător. Dar în timp ce ofițerul „atârna” de pe acoperiș, Crooks și-a îndreptat pușca spre ofițer, iar ofițerul a căzut.

Paris le-a spus parlamentarilor că Crooks a stat pe acoperiș aproximativ trei minute, dar au trecut doar câteva secunde între momentul în care ofițerul l-a confruntat și când a tras în Trump, corectând un interval de timp pe care l-a dat mai devreme în audiere.

„Când un ofițer local l-a ridicat pe celălalt și, ulterior, a căzut”, a spus Paris, Crooks era „deja, cred, aproape de a fi în poziția sa finală acolo. Și mi s-a spus că este – din nou, o secvență de evenimente, nu o cronologie bazată pe criteriile anterioare stabilite – dar câteva secunde după aceea s-au auzit primele împușcături.”

Paris a spus că dacă, sau când, confruntarea a fost transmisă Serviciului Secret sau altor agenții de aplicare a legii la miting „rămâne sub investigație”.

Cum au comunicat Serviciul Secret și forțele locale de aplicare a legii

Comisarul a detaliat, de asemenea, comunicările dintre forțele de ordine despre Crooks înainte ca Trump să urce pe scenă la mitingul de la începutul acestei luni.

Potrivit lui Paris, „a existat o discuție” cu membri ai Unității de Servicii de Urgență (ESU) a Comitatului Butler, între cei care l-au reperat inițial pe Crooks și l-au raportat ca fiind un individ suspect.

„La un moment dat, când a folosit telemetrul, suspiciunea a crescut”, a spus Paris despre atacator.

Poliția Statală a primit apoi un apel și un text de la ESU despre activitatea lui Crooks, informații transmise imediat Serviciului Secret. Forțele de ordine locale, statale și federale au fost sub aceeași comandă la miting.

Poliția de stat „a comunicat informațiile verbal Serviciului Secret”, a spus Paris.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale