CNN: Averea lui Trump a scăzut cu 800 de milioane de dolari de când Kamala Harris a intrat în cursa pentru Casa Albă

Data actualizării: Data publicării:
Paraguay. 13th July, 2024. In this photo illustration, the speeches of the Republican former president of the United States Donald Trump, after suffering a shooting attack during a campaign, in the city of Butler, state of Pennsylvania, in the United Stat
Truth Social ar putea deveni platforma pentru comunicările prezidențiale dacă Trump câștigă alegerile din noiembrie. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Averea fostului președinte Donald Trump generată de investițiile în media se micșorează. Valoarea pachetului de acțiuni Truth Social a scăzut cu 800 de milioane de dolari de când vicepreședintele Kamala Harris a intrat în cursa pentru Casa Albă pe 21 iulie. Prețul acțiunilor Trump Media & Technology Group a scăzut cu aproximativ 20% de atunci.

Valoarea cotei lui Trump în compania conservatoare de social media se ridica la puțin peste 4 miliarde de dolari începând cu 19 iulie, ultima zi de tranzacționare înainte ca președintele Joe Biden să iasă din cursă și să o susțină pe Harris. De atunci, a scăzut la aproximativ 3,2 miliarde de dolari, scrie CNN.

Estimările vin în timp ce sondajele naționale indică o confruntare strânsă între Trump și Harris. Acțiunile au devenit un vehicul pentru comercianții de pe Wall Street pentru a miza pe perspectivele revenirii lui Trump la Casa Albă, deoarece Truth Social ar putea deveni platforma pentru comunicările prezidențiale dacă Trump câștigă.

În iunie, prețul acțiunilor Trump Media a crescut pentru scurt timp în urma performanței dezastruoase a lui Biden în dezbatarea care a avut loc între cei doi în Atlanta. Acțiunile au crescut din nou luna trecută, după ce Trump a supraviețuit unei tentative de asasinat în Pennsylvania. În același timp, Truth Social se luptă să câștige avânt în lumea rețelelor sociale.

În iunie a fost marcată și a treia lună consecutivă de scăderi a vizitatorilor unici ai platformei, conform datelor Comscore analizate de TheRighting. Vizitatorii unici ai platformei au scăzut, în general, cu 38% de la an la an.

Prețul acțiunilor Trump Media a cunoscut turbulențe extreme de când a fost listată la sfârșitul lunii martie. Experții au spus că Trump Media echivalează cu un stoc meme, tranzacționând pe hype și impuls în loc de calcule fundamentate.

Trump este figura dominantă a companiei, deținând 114,75 milioane de acțiuni, fiind și cel mai popular utilizator pe Truth Social.

Chiar și după recentele tranzacționări, Trump Media este încă evaluată la 5,3 miliarde de dolari.

Unii experți au avertizat că compania este supraevaluată drastic, deoarece realizează foarte puține venituri, iar Truth Social rămâne un jucător mic în lumea rețelelor sociale. 

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
Digi FM
Tudor Chirilă, după ce a certat un șofer în trafic: ”La asta se ajunge când nesimțirea și lipsa de eficiență...
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Lui Sean Penn i-a căzut cu tronc o tânără actriță din Republica Moldova. Săruturi în văzul lumii și plimbări...
Adevarul
Sectorul IT nu mai este „tigrul” economiei românești. „Când industria scade, serviciile sunt primele lovite”
Newsweek
Salariu minim european. Care români iau 650 lei în plus pe lună? Din ce lună?
Digi FM
De ce videoclipul personal în care Kate anunţă că a terminat chimioterapia marchează o abordare surprinzător...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți
Film Now
De ce a plâns Salma Hayek în timpul filmărilor cu Antonio Banderas la "Desperado". Ce relație au cei doi în...
UTV
Angelina Jolie si Salma Hayek au intors toate privirile la Festivalul Internatinoal de Film de la Toronto