Cine sunt martorii din procesul lui Hunter Biden. Fosta soție, fosta iubită și fosta cumnată, printre cei chemați să depună mărturie

Data publicării:
hunter biden
Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden a venit, joi, împreună cu actuala lui soție Melissa Cohen Biden, la procesul care se judecă în Wilmington, Delaware. Sursa foto: Profimedia Images

Câteva dintre „fostele” lui Hunter Biden, fosta lui soție, o fosta iubită și cumnata care i-a devenit amantă, au depus mărturie despre adicția de crack a fiului președintelui SUA, în procesul federal în care acesta este acuzat că a cumpărat ilegal, prin declarații mincinoase, o armă în octombrie 2018.

Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, este judecat pentru trei acuzații federale legate de arme, după ce ar fi obținut ilegal un pistol în octombrie 2018. Procesul a început luni la tribunalul federal din Wilmington, Delaware, unde mai multe persoane din anturajul acestuia au depus mărturie despre dependența de droguri și despre revolverul cumpărat de acesta, notează The Independent.

Procurorii susțin că el a mințit pe un formular federal, necesar la achiziția unei arme, declarând că nu era dependent de droguri în momentul achiziționării pistolului. Avocații apărării spun că guvernul trebuie să dovedească că clientul lor consuma în mod activ droguri sau că era dependent când a cumpărat arma.

Printre martori se numără trei dintre fostele partenere ale lui Hunter: fosta lui soție, fosta lui iubită și cumnata care i-a devenit amantă.

Hunter a pledat nevinovat pentru cele trei capete de acuzare.

De-a lungul vieții sale, Hunter s-a confruntat cu abuzul de alcool și droguri, pe care le-a documentat public în memoriile sale „Beautiful Things” (Lucruri frumoase). Dar, între 2015 și 2019, a devenit dependent de crack, fapt care a devenit o armă pentru oponenții politici ai tatălui său, Joe Biden.

Deși Hunter a avut perioade de sobrietate, procurorii spun că a mințit cu privire la dependența sa atunci când a obținut arma de foc de la un magazin de arme din Wilmington. În SUA, este ilegal ca un „utilizator” de droguri ilegale să dețină o armă de foc.

Kathleen Buhle, fosta soție a lui Hunter Biden

Kathleen Buhle, acum în vârstă de 55 de ani, este director la o organizație nonprofit și este fosta soție a lui Hunter Biden. Ea a fost chemată să depună mărturie în cadrul procesului, cu citație.

Buhle a fost căsătorită cu Hunter timp de 24 de ani, din 1993 până la divorțul lor în 2017, deși s-au separat de acesta în 2015 din cauza infidelității. Cuplul are trei fiice: Naomi, Finnegan și Maisy.

Ea a mărturisit că a descoperit că Hunter consuma droguri în 2015, după ce a găsit o pipă pentru crack la ei acasă.

Zoe Kestan, fosta iubită

Zoe Kistan, în vârstă de 30 de ani, este fosta iubită a lui Hunter. Acesția au avut o relație de scurtă durată, între 2017 și 2018.

Cei doi s-au întâlnit în timp ce ea era dansatoare la un club din New York, în 2017. Kestan a spus că a fost imediat atrasă de Hunter, găsindu-l „fermecător”. La acea vreme, Kestan avea 24 de ani, iar Hunter 48.

Kestan a văzut că Hunter consuma crack des, uneori „la fiecare 20 de minute sau cam așa ceva”, a spus ea. De asemenea, ea a mărturisit că l-a ajutat pe Hunter să obțină droguri însoțindu-l la tranzacții sau scoțând bani de la bancomat pentru el.

Ea a depus mărturie, în schimbul imunității.

Hallie Biden, cumnata devenită amantă

Hallie Biden, 50 de ani, este cumnata și fosta iubită a lui Hunter. Ea a fost căsătorită cu fratele lui, Beau Biden, din 2002 până la moartea acestuia în 2015.

Hunter și Hallie au început o relație după ce Beau a murit și au continuat-o până în 2019.

Hallie este un martor cheie pentru acuzare, deoarece l-a văzut pe Hunter consumând droguri din 2015 până în 2018 și a găsit arma pe care a cumpărat-o. În cele din urmă, a aruncat pistolul într-un coș de gunoi dintr-un magazin alimentar, de teamă că Hunter sau copiii ei s-ar răni folosind-o.

Unele dintre dovezile cheie ale acuzării cu privire la consumul de droguri al lui Hunter în octombrie 2018 provin din mesajele text dintre Hallie și Hunter.

Hallie l-a văzut pe Hunter consumând droguri de mai multe ori și l-a însoțit la tranzacții cu droguri. Ea le-a spus juraților că a folosit și ea crack, după ce Hunter i-a oferit drogul.

Și ea a depus mărturie sub imunitate.

Procurorii și avocații din procesul lui Hunter Biden

Consilierul special David Weiss, 68 de ani, este procurorul federal care a investigat și a adus acuzații împotriva lui Hunter.

Weiss a supravegheat ancheta privind relațiile financiare și de afaceri ale lui Hunter din 2020. În august 2023, procurorul general Merrick Garland l-a numit consilier special al cazului.

Weiss a încheiat inițial un acord cu avocații lui Hunter, care ar fi rezolvat una din acuzații, dacă Hunter ar fi pledat vinovat pentru două infracțiuni fiscale. Cu toate acestea, înțelegerea a eșuat la a 11-a oră.

Derek Hines, procuror federal, este asistent principal al consilierului special David Weiss.

El este unul dintre procurorii principali pentru cazul guvernului împotriva lui Hunter. Hines a făcut declarații de deschidere în cadrul procesului, spunând juraților: „Nimeni nu este mai presus de lege”.

Leo Wise este unul dintre procurorii principali ai guvernului în proces. Acesta are reputația de a urmări acuzații împotriva unor persoane influente.

Abbe Lowell, în vârstă de 72 de ani, este un avocat penal remarcabil care îl apără pe Hunter la procesul său.

Lowell are zeci de ani de experiență în apărarea clienților cu profil public, inclusiv politicieni precum John Edwards și Bob Menendez, împreună cu Jared Kushner și Charles Keating.

El a lucrat anterior în Departamentul de Justiție și a fost consilier principal al democraților în Camera Reprezentanților în timpul demiterii lui Bill Clinton.

Judecătoarea Maryellen Noreika

Judecătorul districtual Maryellen Noreika, în vârstă de 57 de ani, prezidează cazul din Wilmington.

Ea a fost repartizată în caz în iunie 2023 și a anulat rapid acordul pe care Hunter l-a încheiat cu procurorii.

Judecătoarea Noreika a fost numită de Trump în 2017. Ea este unul dintre cei patru judecători ai curții districtuale federale unice din Delaware.

Înainte de nominalizare și numire, ea a practicat dreptul corporativ și comercial în Wilmington, concentrându-se pe dreptul proprietății intelectuale.

Pe ce martori se mai bazează procurorii și apărarea

Gordon Cleveland este un fost vânzător al unui magazin de arme care i-a vândut lui Hunter arma de foc în octombrie 2018.

Cleveland lucra la acea vreme la StarQuest Shooters and Survival Supply, un magazin din Wilmington. Era cunoscut pentru capacitatea sa de a vinde arme scumpe clienților, ceea ce acuzarea crede că a contribuit la achiziția lui Hunter.
Acesta l-a supravegheat pe Hunter completând formularul pentru armă și a mărturisit că Hunter nu a ezitat să marcheze „nu” sub întrebarea cere ca persoana care cumpără arma să declare dacă este consumator sau dependent de droguri ilegale.

Erika Jensen este un agent FBI cu 20 de ani de experiență, care a fost desemnată să supravegheze cazul împotriva lui Hunter.

Jensen a colectat dovezi ale consumului de droguri al lui Hunter prin memoriile sale și prin datele pe care le-a găsit pe laptopul său, cum ar fi fotografii, mesaje, videoclipuri și multe altele.

Ea a fost prima persoană care a depus mărturie în proces.

James Biden, în vârstă de 75 de ani, este fratele lui Joe Biden și unchiul lui Hunter. Are o relație strânsă cu Hunter și l-a ajutat să meargă la dezintoxicare. El este martor pentru apărare.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri