Fosta soție a lui Hunter Biden a depus mărturie despre dependența acestuia de droguri: Am găsit o pipă pentru fumat crack în scrumieră

Data actualizării: Data publicării:
fosta sotie a lui hunter biden
Kathleen Buhle (foto) a fost căsătorită cu Hunter Biden între anii 1993-2017. Sursa foto: Profimedia Images

Fosta soție a lui Hunter Biden, Kathleen Buhle, a depus mărturie miercuri despre cum a descoperit prima dată că fiul președintelui SUA consuma droguri, la procesul penal în care procurorii încearcă să demonstreze că fiul lui Joe Biden a mințit cu privire la dependența lui crack pentru a cumpăra ilegal o armă.

Procurorii au chemat-o pe Kathleen Buhle, care a fost căsătorită cu Hunter Biden între anii 1993-2017, pentru a-și susține cazul la primul proces penal al copilului unui președinte american, din istoria SUA, în privința faptului că Hunter Biden a mințit cu bună știință despre dependența de droguri în documente, atunci când a cumpărat un revolver în octombrie 2018, conform Reuters.

Ea și-a început mărturia despre cum a descoperit prima dată că acesta consuma droguri, spunând:

„Am găsit un bong de crack pe 3 iulie 2015”, a spus ea juriului, spunând că se afla într-o scrumieră de pe veranda casei lor din Washington, D.C..

Procurorii doresc ca mărturia lui Buhle să se adauge la dovezi, inclusiv mesajele text, înregistrările bancare și clipuri ale versiunii audiobook a cărții biografice scrise de Hunter Biden, „Lucruri frumoase”, despre care spun că dovedesc că folosea în mod obișnuit crack în perioada în care a cumpărat pistolul, inclusiv a doua zi dupa ce a facut achizitia.

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a pledat nevinovat la cele trei infracțiuni, procurorii acuzându-l că nu a dezvăluit consumul de droguri ilegale atunci când a cumpărat pistolul și că a deținut ilegal arma timp de 11 zile.

Biden a recunoscut public, în trecut, inclusiv în memoriile sale, că a fost dependent de crack, dar i-a spus judecătorului din caz la o audiere din 2023 că nu mai consumă droguri din 2019.

"Dependența nu este o crimă. Minciuna este", a spus procurorul Derek Hines.

Procurorul Derek Hines a spus în declarația sa de deschidere că probele sunt copleșitoare și sunt scrise în propriile cuvinte ale inculpatului.

Avocatul apărării, Abbe Lowell, a contestat că faptul că Hunter Biden a mințit. Lowell a presat un agent FBI să recunoască că dovezile procurorilor privind dependența de droguri au venit înainte sau după deținerea armei.
Procesul urmează unei alte premiere istorice - condamnarea penală de săptămâna trecută a lui Donald Trump, primul președinte american găsit vinovat de o infracțiune care îl poate trimite după gratii.

Hines le-a spus juraților că vor auzi și de fosta iubită a lui Hunter Biden, Zoe Kestan, și de Hallie Biden, văduva răposatului său frate Beau Biden. Toți trei pot vorbi despre luptele de ani de zile ale lui Hunter Biden cu drogurile și alcoolul, a spus Hines.

Miercuri, avocatul lui Hunter Biden, Lowell, a obținut mărturia unui agent FBI, care recunoaște că cea mai mare parte a mesajelor despre consumul de droguri au precedat unei întoarceri în Delaware după o perioadă de tratament în California sau au fost trimise la câteva luni după ce a fost cumpărată arma.

O mare parte din interogarea lui Lowell a Erikăi Jensen, agentul FBI chemat de acuzare, a încercat să submineze sugestiile potrivit cărora Hunter Biden a folosit 151.000 de dolari în retrageri de numerar în timpul achiziției armei pentru a cumpăra droguri. Jensen a recunoscut că nu știe cum au fost cheltuiți banii.

Unul din procurori a remarcat că Hunter Biden folosea carduri de debit, nu numerar, pentru alcool și alte cheltuieli în acel moment.

„Acceptă dealerii de droguri carduri?” a întrebat-o Hines pe agenta FBI. „Nu, din experiența mea”, a răspuns ea.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Femeia 'vândută' de Ceaușescu în cea mai periculoasă țară din lume, ca la târgul de sclavi: nu vrea să revină...
Digi FM
Vlad Voiculescu, părăsit de parteneră după ce și-ar fi făcut cont pe Tinder. Eurodeputatul a reacționat: „Nu...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Eddie Murphy așteaptă ca fiul lui și fiica lui Martin Lawrence să-l facă bunic: “Mă aștept ca acest copil să...
Adevarul
Saga Festival a adus și emoții, nu doar frustrări: „Rita Ora, te așteptăm de o viață!” VIDEO
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
“Ai de-a face cu un dinozaur”. Ce creatură nu trebuie adoptată ca animal de companie, potrivit experților
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...