China își avertizează studenții că „femei frumoase și băieți frumoși” i-ar putea ademeni să spioneze pentru agenții străine

Data actualizării: Data publicării:
Fuyang, China. 08th June, 2024. On the second day of China's 2024 national college entrance examination, students walk out of the exam hall after taking a foreign language test at Hongqi Middle School in Fuyang city, Anhui province. The number of applican
Departamentele de securitate din China spun că personalul organelor străine de spionaj și informații s-au infiltrat pentru racolarea tinerilor studenți. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Cea mai mare agenție de spionaj din China a avertizat studenții cu acces la date sensibile să se ferească de „bărbați frumoși și femei frumoase” care ar putea mima sentimente pentru a-i atrage să spioneze pentru entități străine, compromițând securitatea națională.

Ministerul chinez al Securității de Stat a publicat miercuri pe contul său public de socializare WeChat avertismente detaliate pentru studenți, despre care a spus că ar putea fi manipulați în mai multe moduri pentru a oferi informații la schimb, scrie Reuters.

Departamentele de securitate de stat au constatat că personalul organelor străine de spionaj și informații s-au infiltrat pentru racolarea tinerilor studenți.

Ei profită de caracteristicile curiozității puternice și a dorinței tinerilor studenți de a încerca lucruri noi”, se arată într-un comunicat.

China a luat măsuri represive împotriva amenințărilor percepute la adresa securității sale naționale, lansând mai multe avertismente în acest an cetățenilor săi și dezvăluind cazuri de spionaj pe care le-a descoperit.

Lucrătorii agențiilor de informații străine vizează în mod special studenții cu acces la date clasificate și sensibile de cercetare științifică, deghizându-se în savanți universitari și angajați ai institutelor de cercetare științifică și ai companiilor de consultanță, a spus agenția.

Ei ademenesc tinerii studenți „cu oportunități cu jumătate de normă bine plătite în numele schimburilor academice”, a adăugat acesta.

După ce studenții își exprimă interesul, agențiile de informații străine vor oferi așa-numitele instruiri și îndrumări gratuite prin intermediul rețelelor sociale, telefonului sau conferințelor video.

Agenții sunt descriși ca fiind „deghizați în băieți frumoși și femei frumoase care sunt atenți și grijulii, atrăgând tinerii studenți în capcana iubirii, cu sentimente false”.

Agenția nu a oferit detalii specifice despre nicio firmă străină care a vizat studenți.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu