Unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din lume poate fi găsit la Dortmund, în vestul Germaniei. Anual, piaţa din centrul oraşului este împânzită cu peste 300 de tarabe împodobite, unde cei peste 3 milioane şi jumătate de vizitatori se pot delecta cu bucate tradiţionale sau pot cumpără suveniruri lucrate manual. Dar de departe cea mai populară atracţie este bradul de Crăciun, cel mai mare din lume. Copacul are 45 de metri înălţime, este făcut din 1.700 de brăduţi mai mici şi este împodobit cu peste 48.000 de beculeţe şi ornamente iluminate.
Piaţa de Crăciun din Dresda, din estul Germaniei, atestată documentar încă de la 1434, îşi sărbătoreşte în acest an cea de-a 580-a aniversare. Şi este una dintre cele mai populare atracţii turistice ale oraşului, fiind vizitată anual de peste 2 milioane de oameni. Celebrările durează de la începutul lunii decembrie până în Ajunul Crăciunului. De departe cel mai aşteptat moment este tăierea tortului tradiţional de Crăciun. Anul acesta, la prăjitura de 3 tone au lucrat 65 de brutari şi a fost tăiată cu un cuţit uriaş.
Târgurile de Crăciun sunt populare şi în regiunile în care cultura germană a avut o influenţă foarte mare. La Strasbourg, din provincia franceză Alsacia, este cel mai vechi târg de acest fel din Franţa, organizat încă de la 1570 în jurul catedralei din oraş. Vizitatorii se pot plimba printre căsuţele care vând covrigi, dulciuri, fursecuri, turtă dulce sau vin fiert. Poţi cumpăra chiar şi brazi de Crăciun, împreună cu toate decoraţiunile pentru ei.
Târgul de iarnă din Wroclaw este cel mai mare din târg de acest fel din Polonia şi a fost pus de către publicaţia Huffington Post pe lista celor mai frumoase din Europa. Anual, timp de o lună, piaţa din centrul medieval al oraşului se umple cu arome de turtă dulce, clătite, vin fiert şi grătare de la zecile de cabane din lemn care împânzesc locul. Zecile mii de vizitatori pot admira luminiţele sau pot să-şi facă poze cu piticii, simbolurile oraşului.