Video Caz cutremurător în Italia. O fetiță de un an a murit după ce tatăl ei a uitat-o în mașină

Data actualizării: Data publicării:
fetita in masina
Sursa foto: Profimedia Images

O fetiță de numai un an a murit în Italia, după ce a fost uitată în mașină de tatăl ei. Medicii legiști au stabilit că bebelușul și-a pierdut viața din cauza temperaturii extreme din mașina care era supraîncălzită. 

Adela Mohanu, corespondentă Digi24: „Autoritățile spun că cel mai probabil fetița a dormit pe bancheta din spate a mașinii, iar tatăl său a uitat să o lase la centrul unde o lăsa de obicei în această perioadă. A mers direct la muncă, a parcat în fața firmei și a mers să-și vadă de treabă. Abia la orele amiezii, colegii săi care au ieșit să ia prânzul și-au dat seama că înăuntru este un copil. Tatăl fetiței a sunat imediat la numărul de urgență, medicii au venit în câteva minute, însă din păcate copila era fără suflare. Bărbatul a intrat în stare de șoc, a început să lovească mașina cu pumnii și picioarele, să spargă parbrizul și a fost nevoie să vină carabinierii să-l ia de acolo. Tatăl a fost și el internat în spital în stare de șoc, la fel și mama copilei. Femeia este fostă balerină și mai are acasă o fetiță de patru ani.  

Autoritățile din Italia vorbesc despre sindromul copilului uitat, care ar lovi unii părinți în perioadele în care este foarte cald afară. Din 1998 și până astăzi, 12 copii au murit în Italia din cauză că au fost uitați în mașinile supraîncălzite. Acum autoritățile vorbesc despre reguli mai stricte și dacă nu ar fi necesar ca scaunele copiilor să fie dotate cu sisteme de alarmă, care să sune în momentul în care copiii sunt uitați înăuntru, iar motorul mașinii este oprit”. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri