California impune măsuri drastice împotriva risipei de apă pentru următorii 15 ani. Când intră în vigoare reglementarea
California încearcă să combată fenomenul risipei de apă și impune măsuri istorice. Consiliul de control al resurselor de apă din California a aprobat, miercuri, o nouă reglementare prin care va cere celor mai mari utilizatori de apă din stat – care deservesc 95% din locuitorii Californiei – să reducă cantitatea de apă pe care o folosesc în următorii 15 ani, potrivit Newsweek.
Cei care încalcă legea ar putea fi amendați cu până la 10.000 de dolari pe zi.
Este pentru prima dată când autoritățile impun o astfel de măsură drastică, însă această măsură nu se aplică direct gospodăriilor sau persoanelor fizice din stat. Consiliul a introdus anterior măsuri temporare de conservare a apei în situații de urgență de secetă, dar aceasta este prima dată când Golden State adoptă măsuri permanente pentru economisirea apei. Ideea este de a cere acum furnizorilor să salveze prețioasa resursă în orice moment pentru a preveni nevoia statului de a se lupta pentru a economisi apă în timpul secetei. Acest lucru, potrivit SWRCB, va contribui la „facerea din conservare un mod de viață din California”.
„Astăzi este un moment emoționant și istoric pentru California, deoarece am oficializat acum conservarea apei ca un mod de viață. Am făcut acest lucru bazându-ne pe lecțiile învățate în urma secetei și pe contribuțiile ample din partea sistemelor de apă, a clienților și a publicului. Rezultatul echilibrează economisirea apei cu asigurarea faptului că furnizorii au flexibilitatea de care au nevoie pentru a-și adapta strategiile de conservare la nevoile locale și la climă”, a declarat Joaquin Esquivel, președintele consiliului SWRCB, într-un comunicat de presă, potrivit sursei citate.
Noua reglementare va intra în vigoare până la 1 ianuarie 2025
O soluție de economisire a apei este nevoie cu disperare în stat, care a suferit două secete majore în ultimul deceniu și este de așteptat să se confrunte cu un deficit de 10% aprovizionării cu apă până în 2040 din cauza condițiilor meteorologice.
Conform noii reglementări, care se așteaptă să intre în vigoare până la 1 ianuarie 2025, furnizorii trebuie să calculeze bugetele de apă în funcție de nevoile fiecărei comunități, luând în considerare următorii factori: utilizarea apei în interior; utilizarea apei rezidențiale în exterior; peisaje comerciale, industriale și instituționale cu contoare de irigații dedicate și volumul maxim permis al unui furnizor de pierdere de apă din cauza scurgerilor.
Abonându-te la Newsletter primești sinteza celor mai bune informații, articole și interviuri exclusive publicate de digi24.ro
Editor : Andreea Burghelea
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News