Pentagonul a comandat pentru funcţionarii săi 80.000 de telefoane Blackberry suficiente cât să mai ţină compania canadiană pe linia de plutire o perioadă.
Adevărul este că Statele Unite nu prea şi-ar fi permis ca Blackberry să intre în faliment sau, mai rău să ajungă pe mâna unor chinezi. Telefoanele Blackberry nu sunt folosite doar în Pentagon, ci în toate marile departamente ale guvernului Statelor Unite. Dacă s-ar întâmpla ceva cu Blackberry, guvernul american ar trebui să renunţe la toate aceste telefoane aflate în uz. În aceste condiţii, achiziţia celor 80.000 de telefoane noi este soluţia mai ieftină.
Aflat de nenumărate ori la un pas de faliment, gigantul canadian Blackberry pare să aibă nouă vieți. Are şi un înger păzitor: Guvernul Statelor Unite. În cel mai mare semn de încredere pe care l-a primit Blackberry în ultimii ani, Pentagonul va cumpăra 80.000 de telefoane produse de compania canadiană. Suma încasată de la Pentagon va fi destul de mică. Dar, cum acţiunile Blackberry au crescut cu 10% imediat după anunţul comenzii de la Pentagon, compania canadiană poate spera că în perioada următoare va putea trage bani din piaţă suficient de uşor cât să îşi finanţeze schimbarea de strategie. Iar în ultima vreme, Blackberry pare să se concentreze pe contractele cu guvernele naţionale.
John Chen, a declarat că pentru funcţionari şi oficiali de rang înalt Blackberry este de neînlocuit. Dacă sunt dotate cu cip-uri de criptare potrivite, telefoanele canadienilor rămân suficient de sigure cât să blocheze interceptările. De curând, compania a produs şi livrat o serie de smartphone-uri personalizate pentru politicienii germani, iar Angela Merkel s-a pozat cu un astfel de telefon.
Iar guvernele din Germania şi Statele Unite nu sunt singurele interesate de Blackberry. Totuşi, dacă se va baza doar pe contracte cu guvernele, Blacberry nu va putea spera la vânzări la fel de mari ca Samsung şi Apple.