După 10 zile, timp în care s-a aflat între viaţă şi moarte, William Pooley, în vârstă de 29 de ani, a fost externat din clinica din Londra unde a ajuns la 24 august. Bărbatul s-a infectat cu Ebola în timp ce muncea ca voluntar în Sierra Leone.
„Imediat după ce mi s-a spus că sunt bolnav, m-am gândit la părinţii mei şi că trebuie să le spun. Gândul că trebuie să le spun părinţilor a fost cel mai rău, pentru că nu voiam să-mi supăr părinţii”, a declarat William Pooley.
Bărbatul s-a vindecat de Ebola după ce a primit tratamentul experimental ZMapp, acelaşi folosit şi în cazul celor doi americani care au scăpat de febra hemoragică. Cazurile de vindecare sunt însă foarte puţine, deşi epidemia se extinde pe zi ce trece şi factorii decizionali nu conştientizează încă pericolul.
„La şase luni de la cea mai gravă epidemie de Ebola din istorie, lumea pierde lupta de a o aduce sub control. Liderii eşuează în a înţelege acest pericol transnaţional. În vestul Africii, cazurile şi decesele continuă să crească”, susţine Joanne Liu, preşedintele organizaţiei „Medici Fără Frontiere”.