Acuzaţiile la adresa preşedintelui au împărţit Brazilia în două. Susţinătorii Dilmei Rousseff au ieşit în stradă cu miile pentru a transmite Parlamentului că o eventuală decizie asupra demiterii ei ar trebui luată prin vot popular, nu de către politicieni.
Susţinător al preşedintelui Dilma Rousseff: „Oamenii au ieşit în stradă pentru a o susţine pe Dilma Rousseff, pentru că vrem ca ea să conducă poporul, nu Parlamentul. Trebuia organizat un referendum, nu un puci.”
Dar sondajele arată că aproape două treimi din populaţia de 200 de milioane de oameni a Braziliei sunt de acord cu demiterea preşedintelui.
Opozant al preşedintelui Dilma Rousseff: „Vreau să plece toţi pentru că toţi sunt hoţi şi corupţi. Altă soluţie nu există pentru ca ţara asta să evolueze.”
Multe dintre nemulţumirile brazilienilor nu sunt însă legate în mod direct de Dilma Rousseff cât mai degrabă de clasa politică în general. Evaluarea unor organizaţii independente din Brazilia arată că din cei 513 membri ai camerei inferioare a Parlamentului, cel puţin 300 sunt suspectaţi sau anchetaţi deja pentru fapte de corupţie. Indiferent care dintre tabere va avea câştig de cauză, impasul politic dăunează întregii ţări într-o perioadă în care ochii întregii lumi sunt aţintiţi asupra sa. În mai puţin de patru luni, Brazilia organizează Jocurile Olimpice de vară la Rio, şi încă n-a reuşit să pună capăt şi epidemiei de Zika.