Bogații lumii își vor putea ține bunurile în seifuri săpate în stâncă, la poalele Munților Alpi

Data actualizării: Data publicării:
Beautiful Swiss Mountains in Springtime
Foto: Guliver/Gettyimages

Cunoscută de mult timp pentru secretul său bancar, Elveţia va oferi în curând bogaţilor lumii o nouă alternativă în care să îşi depoziteze cele mai de preţ bunuri: seifuri în stâncă săpate la poalele Munţilor Alpi, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Ideea aparţine unor întreprinzători din centrul Elveţiei, unde este amplasat masivul Bruenig, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Lucerna.

„Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitaţi activele şi datele sensibile”, spune Bruenig Mega Safe AG, firma care construieşte seifurile, pe pagina sa de Internet.

Hugo Schittenhelm, membru în Consiliul de Administraţie de la Bruenig Mega Safe AG, spune că firma intenţionează să utilizeze un spaţiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. „Dacă va fi nevoie am putea extinde acest spaţiu”, susţine Hugo Schittenhelm.

Bogaţii lumii caută securitate în condiţiile în care pandemia a perturbat pieţele iar tensiunile sociale au izbucnit din SUA şi până la Hong Kong şi Londra. În timp ce unii se tem de o recesiune globală sau de dezastre naturale, alţii vor să evite depozitele bancare deoarece dobânzile negative forţează băncile să perceapă bani de la cei care au depozite de numerar.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Bruenig Mega Safe AG, seifurile în munte au dimensiuni care variază de la 100 de metri cubi până la de 20.000 de metri cubi şi o înălţime de până la 12 metri. Seifurile asigură o umiditate constantă de 40% şi o temperatură de 12 grade Celsius. Preţurile încep de la 500.000 de dolari.

Pe lângă stocarea de obiecte de valoare precum opere de artă, aur, acţiuni sau automobile clasice, seifurile sunt şi „o locaţie ideală pentru activităţi care necesită cele mai înalte standarde de securitate”, susţine firma elveţiană.

Hugo Schittenhelm a spus că Bruenig Mega Safe poartă discuţii cu aproximativ zece clienţi potenţiali, printre care se numără galerii de artă dar şi persoane înstărite. Pe lângă faptul că sunt mai sigure, seifurile în munte sunt mai ieftin de construit, susţine Schittenhelm. „Autorizaţiile de construcţie se obţin mai rapid, tavanul nu poate fi distrus şi nu ai nevoie de sârmă ghimpată sau câini”, spune Schittenhelm. Deşi până acum cei mai interesaţi sunt cetăţenii şi firmele din Elveţia, Bruenig Mega Safe vrea să atragă şi clienţii din oraşe înstărite precum Hong Kong sau Singapore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Trei persoane au murit după ce Google Maps i-a direcționat pe un drum greșit, în...
Digi FM
Ce se ascunde în spatele lui Călin Georgescu? Ce partid îl susține, de fapt
Pro FM
Jennifer Lopez a pus pe ea cea mai scurtă fustă din dulap și a asortat-o cu cizme peste genunchi. 55 de ani...
Film Now
Brigitte Nielsen, fosta nevastă a lui Sylvester Stallone, la plajă cu soțul cu 15 ani mai tânăr. Blonda s-a...
Adevarul
Românii fac haz de necaz, după rezultatele din primul tur al alegerilor: „Marcele, găsește-ți diploma de bac...
Newsweek
Delir în Programul de Guvernare Călin Georgescu: UE și NATO ne vor răul. Avem nevoie de gaz rusesc
Digi FM
Ștefan Mandachi regretă că l-a susținut pe Călin Georgescu: „Am greșit. Trebuia să fiu mult mai atent”
Digi World
Metoda scandinavă care promite un somn bun. Ce să schimbi dacă împarți patul cu cineva
Digi Animal World
Cum reacționează un câine atunci când e certat de stăpân pentru năzbâtia făcută. Imaginile sunt virale
Film Now
Tara Reid, greu de recunoscut la 25 de ani de la American Pie. Foarte slabă, dar cu zâmbetul pe buze, pozată...
UTV
Dorian Popa a fost condamnat dupa ce a condus sub influenta drogurilor. Ce pedeapsa a primit celebrul vlogger