Disperare, durere, furie şi neputinţă. Asta simt rudele pasagerilor şi membrilor echipajului de la bordul cursei MH17. Vestea prăbuşirii avionului Companiei Malaezia Airlines MH 17
a lovit ca un fulger sute de familii, din 11 ţări - România, Olanda, Germania, Belgia, Marea Britanie, Malaezia, Indonezia, Filipine, Australia, Noua Zeelandă şi Canada.
Rudele şi prietenii celor dispăruţi nu ştiu încotro să se mai îndrepte, pentru orice fărâmă de informaţie.
„Avem nevoie de un reprezentant oficial. Cel puţin pentru a ne linişti. Aşteptăm aici de patru ore, în comparaţie cu alte aeroporturi internaţionale, există şi acolo astfel de servicii? Cel puţin să ne dea un comunicat oficial din partea aeroportului”, spune un bărbat.
„Nu, nu ne-a sunat nimeni, nici măcar nu sunt indicatoare care să îndrume lumea. Nu vom spune despre cine este vorba, vă rugăm să ne respectaţi intimitatea”, afirmă o femeie.
Poveştile acestor oameni sunt cu adevărat impresionante. E cazul unor australieni, care şi-au pierdut două rude în avionul prăbuşit în Ucraina şi alte două rude în dispariţia altei curse Malaezian Airlines, din martie.
O familie australiană a pierdut un bunic şi pe cei trei nepoţi în catastrofă. Părinţii copiilor au scăpat cu viaţă, doar pentru că un decis să mai rămână câteva zile în Amsterdam.
În schimb, un însoţitor de zbor al zborului MH 17 a cerut unui coleg să facă schimb, pentru a ajunge mai repede la Kuala Lumpur şi astfel a urcat în avionul prăbuşit. Ironie cumplită a sorţii, cu patru luni în urmă, soţia lui făcuse şi ea schimb de tură cu o colegă, scăpând astfel cu viaţă, pentru că nu s-a urcat la bordul avionului Malaysia Airlines, dispărut fără urmă.
Unii pasageri au avut norocul de a rata cursa MH17