Avionul care aparţine Malayesia Airlines urma să ajungă la puţin timp după miezul nopţii la Beijing. Informaţii neoficiale spun că aparatul de zbor ar fi rămas fără combustibil.
La bord erau îmbarcaţi 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului, din 14 ţări diferite. Majoritatea erau chinezi şi malaezieni, urmaţi de australieni şi americani.
„Avionul a pierdut contactul în apropierea spaţiului aerian al provinciei Ca Mu, înainte de a intra în contact cu turnul aerian de control de la Ho Şi Min”, precizează un comunicat publicat pe site-ul Guvernului vietnamez. Avionul ar fi trebuit să ia legătura cu turnul de control la ora 17.22 GMT (19.22 ora României), dar acest lucru nu s-a întâmplat.
Ministerul vietnamez al Apărării a lansat o misiune de salvare în coordonare cu Malaysia şi China, a adăugat el.
Malaysia Airlines a început să anunţe rudele pasagerilor şi echipajului, un demers care arată că aceasta se aşteaptă la ce este mai rău.
Un oficial din cadrul aeroportului din Beijing a declarat că a fost activată o structură de urgenţă. Tabelele de la aeroport precizează că zborul are „întârzieri”, potrivit Mediafax.
Reprezentanții companiei Boeing au postat un mesaj pe Twitter: „Urmărim cu atenţie informaţiile despre MH370. Gândurile noastre merg către toţi cei care sunt la bord”.
Compania Malaysia Airlines (MAS) a înregistrat puţine accidente. În octombrie, un bimotor Twin-Otter s-a zdrobit la aterizarea pe insula Borneo, provocând moartea copilotului şi a unui pasager.
În 1977, un alt aparat s-a prăbuşit în sudul Malaysiei, provocând moartea tuturor celor 93 de pasageri şi şapte membri ai echipajului aflaţi la bord.
Un accident ar fi o lovitură grea pentru companiei, care pierde bani de mai mulţi ani în faţa unor concurenţi precum AirAsia.