Înregistrarea cu zgomotele detectate în timpul căutării submersibilului Titan, sunete care au dat speranță salvatorilor că ar putea găsi în viață pasagerii, a fost publicată într-un nou documentar, potrivit BBC.
Sunetele au fost captate de un sonar în timpul operațiunii de salvare a submersibilului dispărut cu cei cinci pasageri la bord.
Echipa Royal Canadian Air Force care a condus misiunea de căutare și salvare a oferit înregistrarea audio producătorilor filmului „The Titan Sub Disaster: Minute by Minute”, care urmează să fie difuzat pe postul Channel 5 pe 6 și 7 martie.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Sunetele au fost raportate în timpul operațiunii de salvare și au fost descrise ca „bătăi auzite la intervale de aproximativ 30 de minute”.
Analiza marinei americane a determinat că zgomotele au fost cel mai probabil fie zgomot oceanic, fie zgomot de la alte nave de căutare, a declarat un oficial, potrivit BBC.
Un înalt oficial militar a dezvăluit că un sistem acustic al Marinei SUA a detectat o „anomalie”, ceea ce a fost probabil implozia din 18 iunie – data coborârii navei.
Experții au ajuns la concluzia că o implozie a distrus submersibilul Titan „aproape instantaneu”, pasagerii neavând „nicio oportunitate de a cere ajutor”.
Submersibilul Titan a pierdut contactul cu nava-mamă pe 18 iunie, la o oră și jumătate după începerea scufundării către epava Titanicului (4.000 metri adâncime) cu cinci persoane la bord.
Citește și Pasagerii submersibilului Titan ascultau muzică în beznă, în ultimele clipe înainte de implozie
În iunie 2023, resturi ale submersibilului, descoperite pe fundul oceanic la o distanţă de 488 de metri de epava Titanicului, la o adâncime de aproximativ 4 kilometri sub nivelul apei, au fost scoase la suprafață într-o operațiune coordonată de Paza de Coastă.
Editor : R.K.