Apariție neașteptată a Prințesei de Wales, Kate, alături de Prințul William, după ce și-a încheiat tratamentul pentru cancer

Data actualizării: Data publicării:
Royal visit to Southport
Foto: Profimedia Images

Prințesa de Wales a făcut o apariție neașteptată alături de Prințul de Wales într-o vizită la Southport, unde au avut o întâlnire privată cu familiile îndoliate ale celor trei copii uciși într-un atac cu cuțitul în luna iulie, transmite BBC.

Acesta a fost primul eveniment public oficial al lui Catherine de când și-a încheiat tratamentul de chimioterapie. 

Surse din jurul familiei regale britanice spun că ea a decis să se alăture Prințului William pentru a-și arăta „sprijinul, empatia și compasiunea față de comunitatea locală”. 

Cuplul a vorbit cu echipele de intervenție care au ajutat la locul atacului devastator cu cuțitul din orașul de pe litoral, în nord-vestul țării. 

Prințesa de Wales i-a îmbrățișat pe unii dintre lucrătorii de urgență, iar șeful pompierilor, Phil Garrigan, a declarat că „a putut vedea emoția din ei”. 

Vizita regală la Southport a fost planificată ca un eveniment discret, pentru a permite petrecerea timpului în privat cu familiile celor trei copii care au murit și cu profesoara de dans care a fost prezentă în timpul atacului. Dar Catherine a fost o surpriză, ea având una dintre puținele apariții publice din acest an, de când a fost diagnosticată cu cancer. 

Purtând o haină lungă maro, cu aspect de toamnă, Kate a sosit împreună cu Prințul William pentru a se întâlni cu familiile îndoliate și cu lucrătorii din serviciile de urgență numiți „eroi” de către Prințul de Wales. 

După încheierea chimioterapiei, Catherine a început să se întoarcă treptat la muncă, luna trecută participând inclusiv la reuniuni privind campania sa pentru primii ani de viață. Cu toate acestea, acesta este cel mai important moment de până acum în întoarcerea la îndatoririle regale. 

Catherine a vorbit despre faptul că are „zile bune și zile rele”, iar Palatul Kensington a avertizat că aparițiile sale ar putea fi flexibile și supuse unor schimbări de ultim moment. 

Prințul William și Catherine au intenționat să viziteze Southport pentru a arăta comunității că „nu a fost uitată”. 

Prințul și prințesa au auzit despre eforturile de a aduce comunitatea împreună după atacul cu cuțitul - și valul de revolte care a urmat. 

Bebe King, în vârstă de 6 ani, Elsie Dot Stancombe, în vârstă de 7 ani, și Alice Dasilva Aguiar, în vârstă de 9 ani, au fost ucise pe 29 iulie 2024, în atacul asupra unui grup de dans pentru copii. 

Cuplul regal a petrecut 90 de minute vorbind cu familiile celor trei copii și, ulterior, a transmis mulțumirile familiilor celor care au intervenit de urgență, în cadrul unei întâlniri la Centrul comunitar Southport. 

Alte zece persoane - dintre care opt erau copii - au fost rănite în înjunghieri. 

Cuplul a făcut o donație, prin intermediul organizației lor caritabile, pentru o strângere de fonduri care să ajute la furnizarea de ajutor fizic și psihologic pentru personalul din poliție și ambulanță care a fost implicat în atac și în revoltele care au urmat.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia recrutează femei din Africa pentru a face drone alături de studenți ruși, folosite în...
Digi FM
Două femei au fost date jos dintr-un avion pe motiv că au refuzat să-și acopere bustul: „Ne-au tratat ca pe...
Pro FM
"Povești din dormitor". Loredana Groza, într-o salopetă super mulată și transparentă, ședință foto ad-hoc în...
Film Now
Ridley Scott, către Paul Mescal, înainte de începerea filmărilor la „Gladiatorul 2”: Nervii tăi nu-mi fac...
Adevarul
Un român a escaladat toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din lume. „Ai reușit, Adrian, ai scris...
Newsweek
În ce zile din octombrie sunt încărcate cardurile de alimente? Plățile se fac și în 10 zile
Digi FM
Povestea celui mai periculos deținut din „Beciul Domnesc”: „În acea pungă cu portocale am găsit un pistol și...
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Fiica lui Michael Douglas și a actriței Catherine Zeta-Jones calcă pe urmele părinților. Cât de talentată...
UTV
Jennifer Lopez face dezvaluiri emotionante despre divortul de Ben Affleck in primul interviu acordat dupa...