Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

Data actualizării: Data publicării:
rafah
Președintele palestinian a avertizat că operațiunea ar fi „cel mai mare dezastru din istoria poporului”. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, le-a cerut duminică Statelor Unite să împiedice o invazie israeliană în oraşul Rafah, din sudul Fâşiei Gaza, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Facem apel la Statele Unite să îi ceară Israelului să pună capăt operaţiunii de la Rafah, întrucât SUA sunt singura ţară capabilă să împiedice comiterea acestei crime de către Israel”, a declarat Abbas la o reuniune a Forumului Economic Mondial consacrată consecinţelor economice ale războiului din Fâşia Gaza.

El a afirmat că o asemenea operaţiune, anunţată de oficialităţile israeliene, ar fi „cel mai mare dezastru din istoria poporului palestinian”.

Conflictul actual dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie 2023 de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când cel puţin 1.170 de persoane au fost ucise. Alte peste 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor Hamas din Fâşia Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat până acum cu 34.380 de morţi şi peste 77.000 de răniţi în rândul palestinienilor.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri