Israelul a ucis doi militanţi Hamas importanți, într-un atac aerian în Cisiordania

Data publicării:
Al-Qassam
Violenţa în Cisiordania a escaladat de când a izbucnit războiul din Gaza între Israel şi gruparea militantă palestiniană Hamas. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Israelul a anunţat că a ucis sâmbătă doi militanţi de rang înalt ai Hamas, într-un atac aerian asupra maşinii lor în Jenin, în Cisiordania ocupată, susţinând că aceştia au fost implicaţi în uciderea unui israelian.

O declaraţie comună a Agenţiei de Securitate Israelului şi a Forţelor de Apărare Israelului i-a identificat pe militanţi ca fiind Ahmed Abu Ara şi Rafet Dawasi, ambii din districtul de nord al Cisiordaniei, din apropierea Jenin.

Într-o declaraţie, aripa militară a Brigăzii Al-Qassam a Hamas a declarat că deplânge moartea a doi luptători într-un atac aerian israelian asupra vehiculului lor la Jenin.

Declaraţia israeliană spune că cei doi militanţi au fost implicaţi în planificarea unui atac cu împuşcături săptămâna trecută în Valea Iordanului din Cisiordania, unde un bărbat israelian, Yonatan Deutsch, a fost ucis.

Violenţa în Cisiordania a escaladat

Autorităţile israeliene au spus atunci că palestinieni înarmaţi au deschis focul pe un drum principal din Cisiordania ocupată, pe 11 august, ucigând o persoană şi rănind o alta.

Mai târziu în acea zi, Brigăzile al-Qassam au declarat că luptătorii săi din Cisiordania au ucis un soldat israelian la o distanţă directă în apropierea aşezării Mehola din Valea Iordanului şi că „s-au întors la bazele lor în siguranţă”.

Hamas a spus că operaţiunea a venit ca răzbunare pentru lovitura Israelului asupra unei şcoli în care palestinienii strămutaţi se adăposteau în oraşul Gaza, despre care serviciul de apărare civilă a spus că a ucis cel puţin 90 de persoane.

Violenţa în Cisiordania a escaladat de când a izbucnit războiul din Gaza între Israel şi gruparea militantă palestiniană Hamas, în octombrie, având loc mai multe raiduri israeliene, violenţe ale coloniştilor evrei şi atacuri stradale palestiniene.

Într-o mişcare condamnată de Statele Unite, Regatul Unit şi Franţa, coloniştii israelieni au ucis cel puţin un palestinian, joi, într-un atac asupra unui sat din apropierea oraşului Qalqilya din Cisiordania.

Cele mai recente violenţe din Cisiordania au loc în timp ce o nouă rundă de discuţii la Doha, menită să pună capăt celor 10 luni de lupte din Gaza, urmează să fie reluată săptămâna viitoare.

Războiul din Gaza şi escaladarea violenţei din Cisiordania ameninţă să se transforme într-un conflict regional mai larg, care implică Iranul şi reprezentanţii săi în regiune, inclusiv Hezbollah din Liban şi Houthi din Yemen.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu, abandonat în uitare. Infrastructura care...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Dieta care îl ajută pe Sting să arate atât de bine la 73 de ani
Film Now
Zendaya, despre presiunea adusă de faimă: „Nu știu dacă o pot gestiona, am fost mereu un copil timid!” Cum...
Adevarul
Mâncarea care poate provoca cancer după o singură înghițitură. Semnalul de alarmă tras de medici
Newsweek
Ziua când pensia intră pe card în octombrie s-a schimbat. 2.300.000 pensionari sunt vizați
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...