VIDEO. Primele imagini de la întâlnirea istorică Trump - Putin

Data actualizării: Data publicării:
trump putin
Foto: Guliver/Getty Images

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, s-au întâlnit, vineri, pentru prima dată cu liderul Rusiei, Vladimir Putin, la o reuniune mult aşteptată din marja summitului G20 de la Hamburg, care ar putea să fie marcat de o lărgire a clivajului dintre aliaţii vestici şi America.

trump putin
Foto: Guliver/Getty Images

Actualizare 17.22. Au apărut primele imagini de la întâlnirea celor doi lideri.

Cei doi şi-au dat mâna şi au zâmbit presei, în prima parte a întâlnirii, la care au avut acces şi jurnaliştii, informează News.ro.

Potrivit aşteptărilor, discuţiile ar urma să dureze aproximativ 20 sau 30 de minute.

„Cred că merge foarte bine. Am avut nişte discuţii foarte, foarte bune. Discutăm acum şi, bineînţeles, acest lucru va continua”, a spus Trump, sugerând că se vor „întâmpla multe lucruri pozitive pentru Rusia, pentru Statele Unite şi pentru toţi cei vizaţi”.

„Este o onoare să fiu alături de dumneavoastră”, a încheiat Trump, dând mâna cu Putin şi învitându-l să spună câteva cuvinte.

„Sunt încântat să vă întâlnesc personal şi sper că reuniunea noastră va da rezultate”, a răspuns liderul de la Kremlin.

Cei doi lideri se întâlnesc în prezenţa ministrului rus de Externe Serghei Lavrov şi a secretarului american de Stat Rex Tillerson.

Actualizare 13:35 Donald Trump a stat de vorbă cu cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic Theresa May înainte de a lua loc alături de cilalţi şefi de stat şi de guverne şi a discuta despre lupta împotriva terorismului, vineri, la summitul G20 de la Hamburg, în Germania, scrie The Associated Press.

Merkel şi Trump au stat unul lângă celălalt şi şi-au spus glume, la începutul summitului.

Trump a discutat şi cu May, aşezată în stânga sa. Preşedintele rus Vladimir Putin s-a aşezat la câteva locuri depărtare.

Trump şi-a îndepărtat unii aliaţi prin decizia de retrage Statele Unite din cadrul Acordului den la Paris cu privire la modificările climatice şi din cauza poziţiei sale dure în sectorul comerţului.

Actualizare 12:30 - Donald Trump a scris pe Twitter că abia aşteaptă să îl întâlnească pe Putin la summitul G20 şi că au „multe de discutat”.

Actualizare 12:25 - Preşedintele american Donald Trump se alătură celorlalţi şefi de stat şi de guverne în cadrul primei sesiuni a summitului G20 de două zile, la Hamburg în Germania, relatează The Associated Press.

Reuniunea liderilor Grupului Celor Douăzeci (G20) de economii industrializate şi emergente se deschide vineri cu o descuţie despre lupta împotriva terorismului - unul dintre subiectele cele mai puţin controversate de pe agendă, care include de asemenea lupta împotriva modificărilor climatice şi liberul schimb.


În ajunul întâlnirii care va avea consecinţe pentru crizele din Siria şi Ucraina, preşedintele american a lansat un atac dur la adresa Moscovei, pentru acţiunile ”dezstabilizatoare” de pe flancul estic al NATO.

Prima întâlnire dintre miliardarul american şi fostul agent KGB ar urma să fie disecată cadru cu cadru, de la strângerea de mână la limbajul corporal al celor doi lideri, în căutarea unor semne de apropiere sau depărtare între Washington şi Moscova.

Expertul Derek Chollet de la think-tank-ul german Marshall Fund susţine că preşedintele american a demonstrat o abordare impulsivă, emfatică şi o retorică agresivă, ca orice om de showbiz. Însă, acesta se va confrunta cu disciplina mentală şi duritatea lui Vladimir Putin.

”Trăsătura definitorie a relaţiei lor se va contura pe baza interacţiunii masochiste dintre acele două stiluri”, a completat Chollet.

Reprezentanţii Kremlinului au anunţat că întâlnirea este una crucială pentru securitatea şi stabilitatea regională, în vreme ce Putin s-a plâns anterior că relaţiile ruso-americane s-au răcit la un nivel istoric după învestirea preşedintelui Trump.

Această întâlnire bilaterală are loc în marja a ceea ce ar putea să fie cel mai divizat summit G20 de la Hamburg.

Preşedintele Trump şi-a testat relaţia cu aliaţii tradiţionali prin promovarea unor politici economice protecţioniste, precum şi prin scepticismul său cu privire la încălzirea globală, care a dus la retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Transnistrenii, cu Rusia în suflet, dar în acte cu Moldova: cum fug de marele urs și se
Digi FM
Cum arată Bryan Adams în 2024, la 65 de ani. La 16 ani s-a lăsat de școală pentru muzică
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Jennifer Lopez, în cei mai scurți pantaloni din garderobă și cizme până la genunchi, la proiecția noului film...
Adevarul
Un bucureștean reclamă că are nevoie de reconstrucția penisului după ce a apelat la un salon de piercing
Newsweek
Se votează o nouă creștere de pensie și o nouă formulă de recalculare. NU mai contează anii munciți!
Digi FM
Un român, văduv și tatăl a doi copii, mort în inundațiile din Spania. Fratele lui i-a găsit trupul fără...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Un hamster a „evadat” dintr-o școală, într-un balon de plastic. Imaginile, desprinse parcă dintr-un film...
Film Now
James Van Der Beek, forțat de împrejurări să dezvăluie că are cancer. Actorul de 47 de ani, pus în fața unei...
UTV
Margot Robbie si Tom Ackerley au devenit parinti pentru prima oara. Actrita a nascut un baietel perfect...