Incident cu focuri de avertisment în zona demilitarizată, cu o zi înainte ca Putin să vină în vizită după 24 de ani în Coreea de Nord

Data actualizării: Data publicării:
zona demilitarizata
Aproximativ 20-30 de soldaţi nord-coreeni care transportau unelte de lucru au trecut linia de demarcaţie militară din cadrul DMZ, iar sud-coreenii au tras focuri de avertisment. FOTO: Profimedia Images

Aproximativ 20-30 de soldaţi nord-coreeni care transportau unelte de lucru au trecut linia de demarcaţie militară din cadrul DMZ, iar sud-coreenii au tras focuri de avertisment pentru a-i face să se întoarcă, transmite agenția Yonhap.

A fost a doua încălcare a frontierei de către soldații nord-coreeni în mai puţin de două săptămâni, după un incident similar pe 9 iunie, scrie Agerpres.

Încălcarea frontierei a avut loc în condiţiile în care Coreea de Nord a desfăşurat sute de soldaţi în zonele de front începând cu luna aprilie pentru a desfăşura o serie de activităţi, cum ar fi plantarea de mine, ridicarea de ziduri şi construirea de drumuri pentru operaţiuni militare.

În timp ce lucrau, mai muți soldaţi nord-coreeni au fost răniți într-o explozie provocată de o mină terestră în zona demilitarizată, a declarat presei un oficial al Statului Major Întrunit (JCS).

Incidentul a avut loc în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin va efectua marţi şi miercuri o vizită în Coreea de Nord, pentru prima dată în ultimii 24 de ani, potrivit celor două ţări.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri