Hezbollah a tras sâmbătă zeci de rachete în nordul Israelului, în timp ce rachete israeliene au lovit Fâşia Gaza

Data actualizării: Data publicării:
Armata israeliană a declarat că o dronă a fost lansată spre reședința lui Benjamin Netanyahu pe 19 octombrie.
Ambulanță surprinsă în timp ce forțele de securitate permit unei mașini să treacă o barieră de-a lungul străzii care duce la reședința lui Benjamin Netanyahu din Cezareea pe 19 octombrie 2024. Foto: Profimedia

Armata israeliană a declarat că Hezbollah a lansat sâmbătă zeci de rachete şi mai multe drone către nordul Israelului, o dronă fiind direcţionată chiar către reşedinţa de vacanţă a premierului israelian Benjamin Netanyahu, informează Reuters, conform News.ro.

Atacul a avut loc în timp ce oficialii din Fâşia Gaza au declarat că atacurile israeliene au ucis cel puţin 11 persoane în tabăra de refugiaţi Al Maghazi din centrul teritoriului, dar şi cel puţin alte şapte persoane în tabăra Shati din Gaza City.

Două femei care erau internate la spitalul indonezian din Fâşia Gaza au murit, în urma unui atac care a tăiat alimentarea cu energie şi proviziile medicale, în timp ce o asistentă a fost ucisă la spitalul Kamal Adwan, au declarat aceştia.

Promisiunile din partea Israelului şi a duşmanilor săi Hamas şi Hezbollah de a continua lupta în Gaza şi Liban au distrus speranţele că moartea liderului militant palestinian Yahya Sinwar ar putea grăbi sfârşitul unui an de război aflat în escaladare în Orientul Mijlociu.

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, un strateg al atacului din 7 octombrie 2023 care a declanşat războiul din Gaza, a fost ucis de soldaţii israelieni în enclava palestiniană miercuri, 16 octombrie.

Israelul a continuat să bombardeze Jabalia, cea mai mare dintre cele opt tabere istorice de refugiaţi din Gaza, în ceea ce spune că este un efort de a opri luptătorii Hamas să se regrupeze.

În timp ce Israelul continuă ofensiva militară pe două fronturi, ministerul sănătăţii din Liban a transmis faptul că cel puţin două persoane au fost omorâte într-un atac israelian lângă localitatea Jounieh, la nord de Beirut, în primul atac de acest fel în zonă.

Armata israeliană verifică informaţia privind atacul din Jounieh, a declarat un purtător de cuvânt.

Hezbollah a menționat sâmbătă, 19 octombrie că a realizat 11 atacuri asupra ţintelor militare israeliene, de la miezul nopţii, toate cu salve de rachete. Nu a fost un comentariu imediat din partea acesteia cu privire la atacurile cu drone sau atacurile care vizau reşedinţa lui Netanyahu.

Purtătorul de cuvânt al premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat că acesta nu se afla în apropierea reşedinţei sale de vacanţă din Caesarea şi că nu au fost victime.

În nordul Israelului, unele dintre rachete au fost interceptate, dar una a lovit o clădire rezidenţială, potrivit poliţiei. O persoană a fost ucisă şi cel puţin nouă au fost rănite în diferite locaţii, a declarat serviciul de ambulanţă israelian. Sirenele de raid aerian au determinat oamenii să alerge către adăposturi.

Aproximativ 2.400 de oameni au fost ucişi în Liban, majoritatea în ultima lună, conform ministerului sănătăţii din Liban, în timp ce 59 de persoane au fost ucise în nordul Israelului şi în înălţimile Golan ocupate, conform autorităţilor israeliene.

Luptătorii conduşi de Hamas au ucis aproximativ 1.200 de persoane şi au luat 250 de ostatici în atacul lor din 7 octombrie 2023, conform statisticilor israeliene. Răspunsul militar al Israelului a ucis peste 42.500 de oameni, spun oficialii palestinieni.

Ofensiva israeliană a făcut ca majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori ai Gaza să rămână fără adăpost, să rănească zeci de mii, să provoace foamete răspândită şi să distrugă spitale şi şcoli.

Lideri occidentali, inclusiv preşedintele american Joe Biden, au spus că moartea lui Sinwar oferă o şansă pentru un acord de armistiţiu în Gaza şi eliberarea ostaticilor rămaşi, însă negocierile pentru un astfel de acord au stagnat de săptămâni.

Editor : Ș.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Mesajul șocant scris de mână, descoperit de o femeie într-o carte veche a...
Digi FM
Avocatul Adrian Cuculiș, declarații dure la adresa Ralucăi Pastramă: „Asta spune multe despre calitatea ta...
Pro FM
Iubita lui Julio Iglesias Jr., răvășitoare într-un costum de baie. Imaginile cu Ariadna i-au cucerit pe fani...
Film Now
Se întețesc zvonurile despre o relație între Meryl Streep și Martin Short. Cum au fost pozate de paparazzi...
Adevarul
Momentul în care o dronă se îndreaptă către reședința premierului israelian. Benjamin Netanyahu: „Nimic nu mă...
Newsweek
Care pensionari rămân cu aceeași pensie până în martie 2025? Li s-a anulat o creștere de sute de lei
Digi FM
Bănel Nicoliță, prima apariție cu noua iubită, după patru ani de relație: „Mi-a fost alături la bine și la...
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cazul care a uimit lumea. Motivul pentru care un cățel s-a născut cu blana verde: ”Frații lui sunt albi ca...
Film Now
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină...
UTV
Membrii trupei One Direction sunt „complet devastati” de moartea lui Liam Payne. „Cea mai mare bucurie a lui...