FBI a comunicat echipei de campanie a Kamalei Harris că a fost ţinta unei „operaţiuni de influenţă din partea unui actor străin”

Data publicării:
agent fbi
Credit foto: Guliver/Getty Images

Echipa de campanie a Kamalei Harris a declarat că a fost notificată de FBI, luna trecută, că a fost „vizată de o operaţiune de influenţă din partea unui actor străin”, a declarat un oficial al campaniei, relatează Reuters preluată de News.ro.

„Avem măsuri robuste de securitate cibernetică în vigoare şi nu avem cunoştinţă de nicio breşă de securitate a sistemelor noastre care să rezulte din aceste eforturi”, a declarat oficialul care a adăugat că echipa de campanie rămâne în contact cu autorităţile.

Reprezentanții FBI au declarat, luni, că desfăşoară o anchetă după ce echipa de ampanie prezidenţială a rivalului republican Donald Trump a afirmat că a fost ţinta unui atac informatic.

Echipa de campanie a lui Trump a dat vina pe Iran şi a indicat un raport de vineri al Microsoft care a indicat că hackeri legaţi de guvernul iranian au încercat să intre în contul unui „oficial de rang înalt” al unei campanii prezidenţiale americane, în luna iunie. Raportul a adăugat că hackerii au preluat un cont aparţinând unui fost consilier politic şi apoi l-au folosit pentru a-l viza pe oficial. Raportul nu a furnizat detalii suplimentare cu privire la identitatea ţintelor.

The Washington Post a scris că FBI investighează presupuse tentative de atac cibernetic din partea Iranului care au vizat atât un asociat al lui Trump, cât şi consilieri ai campaniei Biden-Harris.

Trump a declarat, sâmbătă, că Microsoft a informat campania sa că Iranul a piratat unul dintre serverele sale. El a spus că Iranul a fost „capabil să obţină doar informaţii disponibile publicului”.

Guvernul iranian a negat piratarea campaniei Trump.

FBI a început investigaţia în iunie, atunci când Biden încă era candidat la preşedinţie, suspectând că Iranul se află în spatele încercărilor de a fura date ale celor două campanii prezidenţiale americane, menţionează The Washington Post citat de News.ro.

Trei angajaţi ai campaniei Biden-Harris au primit e-mailuri de tip spear phishing, concepute pentru a părea legitime, dar care ar putea oferi unui intrus acces la comunicaţiile destinatarilor, potrivit unor persoane familiarizate cu această problemă, care au vorbit cu The Washingon Post sub rezerva anonimatului. 

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu