Galerie Foto Explozia unei maşini la Damasc „provocată de o rachetă trasă de o dronă israeliană”

Data actualizării: Data publicării:
Siria: Explozia unei maşini la Damasc
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a transmis că racheta a viza un bărbat, care nu este sirian, aflat la volanul unei maşini în acest cartier, unde avea loc o ceremonie în memoria liderului Hamas, Yahya Sinouar, ucis de Israel în Fâşia Gaza săptămâna trecută. Foto: Profimedia

Presa de stat siriană a declarat că o mașină a explodat la data de 21 octombrie în cartierul Mazzeh din Damasc, care găzduiește ambasadele și sediul securității. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a transmis că racheta viza un bărbat de altă naționalitate, aflat la volanul unei maşini în acest cartier, unde avea loc o ceremonie în memoria liderului Hamas, Yahya Sinwar, ucis de Israel în Fâşia Gaza săptămâna trecută, relatează Agerpres.

Un corespondent al AFP a declarat că un hotel a fost avariat şi mai multe vehicule au fost carbonizate în urma exploziei care a avut loc în apropierea clădirii Ministerului Informaţiilor şi a cartierului general al ONU. 

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a informat că explozia a fost „provocată de o rachetă trasă de o dronă israeliană", adăugând că racheta a vizat un bărbat care nu este sirian, aflat la volanul unei maşini în acest cartier, unde avea loc o ceremonie în memoria liderului Hamas, Yahya Sinouar, ucis de Israel în Fâşia Gaza săptămâna trecută.

La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe.

Presa de stat siriană a declarat că o mașină a explodat la data de 21 octombrie în cartierul Mazzeh din Damasc, care găzduiește ambasadele și sediul securității. Foto: Profimedia
Presa de stat siriană a declarat că o mașină a explodat la data de 21 octombrie în cartierul Mazzeh din Damasc, care găzduiește ambasadele și sediul securității. Foto: Profimedia

Pe 8 octombrie, un violent atac aerian israelian asupra aceluiaşi cartier select al capitalei siriene a provocat 13 morţi, inclusiv nouă civili, potrivit OSDH.

Conform ONG-ului, atacul a vizat o clădire frecventată de membri ai Hezbollah-ului libanez şi ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului.

Tot în districtul Mazze au fost ucise patru persoane în urmă cu câteva zile într-un raid israelian care a vizat acest cartier pentru a doua zi consecutiv, potrivit ONG-ului.

Printre cei ucişi s-a numărat şi ginerele liderului Hezbollah Hassan Nasrallah, el însuşi ucis într-un atac aerian israelian în suburbiile de sud ale capitalei libaneze Beirut, pe 27 octombrie.

De la izbucnirea războiului civil în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de raiduri asupra ţării. Aceste raiduri au vizat armata siriană şi grupări susţinute de regimul de Teheran, inclusiv Hezbollah, desfăşurate în sprijinul forţelor guvernamentale.

Autorităţile israeliene comentează rareori aceste atacuri, dar afirmă că nu vor permite Iranului să îşi extindă prezenţa în Siria.

De când s-a declanşat un conflict deschis între Israel şi Hezbollah la sfârşitul lunii septembrie, ritmul atacurilor israeliene a crescut.

Editor : Ș.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dana Budeanu, omagiu emoționant pentru Delia Budeanu. Cum și-a luat rămas bun de la fosta soacră
Digi FM
Pepe, reacție după ce Raluca Pastramă l-a acuzat că s-a aliat cu avocatul Adrian Cuculiș și cu Ibrahim: „Mă...
Pro FM
Dua Lipa, în rochie de piele decupată până la șolduri pe ambele părți, combinată cu dresuri plasă și multă...
Film Now
Filmul cu fiul lui Jack Nicholson în distribuție, în cinematografe. Ce încasări a avut la box office-ul global
Adevarul
De ce aproape jumătate din moldoveni au votat anti-Europa: „E o victorie uriașă. Bătălia acum începe”
Newsweek
O nouă creștere de pensie propusă de Senat. Cine sunt cei 800.000 pensionari care beneficiază? Când?
Digi FM
Sabrina Ionescu, baschetbalistă de origine română, e campioană WNBA. S-a născut în California și e măritată...
Digi World
Doi doctori, total uimiți de ce au văzut la microscop pe mâini aparent curate: "Oh, asta e dezgustător!"
Digi Animal World
Un câine s-a cățărat în vârful Marii Piramide din Giza. Imaginile, surprinse de un bărbat care naviga cu...
Film Now
N-a apărut încă în cinema, dar e considerat de critici cel mai bun film al anului: "O adevărată epopee"
UTV
Cum i-au raspuns fetele de la Pebbles and TamTam Erikai Isac, dupa ce a recunoscut ca s-a inspirat din piesa...