Elon Musk neagă faptul că ar dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Trump și numește informația „grotească”

Data publicării:
elon musk
Elon Musk. Foto: Shutterstock

Multimiliardarul Elon Musk susţine că nu donează lunar 45 de milioane de dolari pentru a susţine campania electorală a candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, și spune că este vorba de o sumă mult mai mică. 

În urmă cu câteva zile, cotidianul Wall Street Journal scria că Musk intenţionează să doneze suma de 45 de milioane de dolari unui Comitet de Acţiune Politică (Political Action Committee, abreviat PAC, structură fără legături cu echipele de campanie, scutită de impozite conform legislaţiei din SUA - n. red.) numit America PAC, potrivit Agerpres. 

Un astfel de comitet nu poate finanţa direct un candidat, dar poate efectua acţiuni de susţinere a acestuia, cum ar fi campaniile publicitare sau munca de teren.

Marţi, pe rețeaua socială X, pe care Elon Musk o deţine, acesta a susţinut că informaţia vehiculată de Wall Street Journal este „grotească" şi a precizat că face donaţii către America PAC, dar „la niveluri mult mai reduse". El a afirmat că structura respectivă urmăreşte promovarea „meritocraţiei şi a libertăţilor individuale".

Conform documentelor publicate de Comisia Electorală Federală a Statelor Unite (FEC), printre donatorii către America PAC se află fraţii Cameron şi Tyler Winkelvoss, cunoscuţi pentru disputele cu Mark Zuckerberg la crearea rețelei sociale Facebook, iar mai recent pentru investiţiile în criptomonede; de asemenea, Douglas Leone, asociat al firmei de investiţii Sequoia Capital, una din cele mai cunoscute din Silicon Valley, şi Antonio Garcias, fost manager al companiei Tesla din 2007 până în 2021.

Numele lui Musk nu apărea pe lista respectivă la sfârşitul lui iunie, când America PAC încasase 8,75 milioane de dolari.

În martie, Musk - a cărui avere este estimată pe site-ul revistei Forbes la 233 de miliarde de dolari - afirma că nu va susţine financiar niciun candidat. La câteva minute după atentatul împotriva lui Donald Trump din 13 iulie, el şi-a declarat însă sprijinul pentru fostul preşedinte care urmăreşte să obţină un nou mandat la Casa Albă.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale