După ieșirea din scenă a lui Biden, Trump devine ținta întrebărilor legate de acuitate cognitivă și vârstă înaintată

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite. Foto: Profimedia Images

Ieșirea lui Joe Biden din scenă pentru alegerile prezidențiale americane din 2024 a schimbat semnificativ dinamica scrutinului, în primul rând în ce privește felul în care campania Trump se raportează la campania democrată, însă a mutat și ținta unei serii de întrebări neconfortabile spre candidatul Trump, în vârstă de 78 de ani, cunoscut și el pentru discursuri incoerente, gafe și exprimări lipsite de logică.

Diferența de vârstă între Kamala Harris, 59 de ani, și Donald Trump, 78 de ani, - ar putea să-l facă ținta predilectă a îngrijorărilor votanților față de vârstă și acuitate cognitivă, mai ales în contextul în care pare că există o voință a votanților de a face un transfer de putere dinspre clasa politică septuagenară și octogenară spre politicieni ceva mai tineri.

Acum că prestația dezastruoasă a lui Biden la ultima dezbatere a devenit un moment al trecutului, acuitatea cognitivă a lui Trump și frecventele sale discursuri incoerente și confuze la mitinguri vor intra în atenția publică, scrie The Guardian.

Luna trecută, de exemplu, Trump a greșit numele propriului doctor. În apariții anterioare la mitinguri electorale, a vorbit de parcă Barack Obama era încă președinte sau a confundat-o pe Nikky Haley, contracandidata sa republicană, cu Nancy Pelosi, fosta șefă democrată a Camerei Reprezentanților.

Într-o lungă diatribă presărată cu insulte și inexactități, Donald Trump a acuzat-o pe contracandidata sa, Nikki Haley, că nu s-a ocupat în mod adecvat de securitatea Capitoliului, în timpul asediului trumpist din ianuarie 2021. Fostul președinte se referea, în mod evident, la fosta șefă a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Tot într-un discurs public cu ceva timp în urmă, Donald Trump a părut că rămâne fără idei în timp ce exagera despre felul în care arată SUA în mandatul lui Biden - „Suntem un institut și o puternică pedeapsă cu moartea. O să ne îmbrăcăm”, spunea Trump, fără să pară că înțelege că spune lucruri fără sens.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Suntem o țară în care fentanilul și alte tipuri de droguri ilegale sunt mai ușor de obținut decât produsele alimentare de care avem nevoie să ne hrănim frumoasele familii. Am devenit o țară infestată de droguri și distrusă de infracțiuni, incapabilă să rezolve chiar și cele mai inflamate... mici... probleme. Cele mai simple probleme, nu le mai putem rezolva. Nu putem să facem nimic. Suntem un institut și o puternică pedeapsă cu moartea... O să ne îmbrăcăm... Trebuie să adoptăm pedeapsa cu moartea dacă vrem să oprim infestația cu droguri care vine la noi în țară”, spune Trump în timpul acestui discurs în care pare că pierde șirul exagerărilor și nu mai știe ce să spună.

De altfel, Trump nici nu prea ține minte de unde provin liderii unor țări. Recent, el a spus despre Viktor Orban, unul dintre cei mai mari susținători ai săi la nivel internațional că este „liderul Turciei”.

Aproape 60% dintre votanții americani spuneau, luna trecută, că Biden ar trebui „sigur” sau „probabil” înlocuit, în timp ce procentul de favorabilitate al lui Trump crescuse la 40% după procesul în care a fost condamnat penal și după tentativa de asasinat împotriva sa. Procentul actual al Kamalei Harris este de 39%.

Retragerea lui Biden afectează strategia campaniei Trump mai ales din prisma atacurilor la adresa vârstei și acuității față de fostul președinte. În plus, cursa este definită acum de situațiile personale ale celor doi candidați – Trump, infractorul condamnat, se confruntă cu Harris, fostă procuroare.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor a fost...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Suma uriașă pe care Adele ar fi trebuit să o primească dacă și-ar fi prelungit turneul. De ce a preferat să...
Film Now
Noul Johnny Depp. Anul trecut apărea cu dinții îngălbeniți și pătați la Cannes, acum are un zâmbet impecabil...
Adevarul
O țară NATO își întărește granițele: „dinți de dragon” și „arici” vor bloca eventualele invazii rusești
Newsweek
VIDEO De ce au aterizat două avioane F-35 de 110.000.000$ pe o autostradă în coasta Rusiei?
Digi FM
Dezvăluiri despre cei doi fii „secreți” ai lui Vladimir Putin. Au doar cinci și nouă ani, trăiesc în lux, dar...
Digi World
Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează "se joacă cu focul"...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale