Președintele rus Vladimir Putin a fost nevoit să implore Coreea de Nord să furnizeze Rusiei arme pentru războiul din Ucraina, a declarat secretarul britanic al Apărării Grant Shapps, potrivit Business Insider.
„Lumea i-a întors spatele Rusiei, forțându-l pe Putin la umilința de a merge cu căciula în mână la Coreea de Nord pentru a-și continua invazia ilegală”, a scris Grant Shapps pe X.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
„Procedând astfel, Rusia a încălcat mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU și a pus în pericol securitatea unei alte regiuni a lumii. Acest lucru trebuie să înceteze acum. Împreună cu partenerii noștri, ne vom asigura că Coreea de Nord plătește un preț mare pentru susținerea Rusiei”, a mai scris Grant Shapps.
Casa Albă a declarat joi că Coreea de Nord a „furnizat recent Rusiei lansatoare de rachete balistice și câteva zeci de rachete balistice”.
„Aceasta este o escaladare semnificativă și îngrijorătoare a sprijinului RPDC pentru Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, într-o conferință de presă.
Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a declarat sprijinul pentru „lupta sfântă” a lui Putin cu Occidentul atunci când s-au întâlnit în septembrie, potrivit Reuters.
„Acum, Rusia duce lupta sfântă pentru a-și proteja suveranitatea și securitatea împotriva forțelor hegemonice care se opun Rusiei”, a declarat atunci Kim. „Și acum vrem să dezvoltăm în continuare relația”.
„Vom sprijini întotdeauna deciziile președintelui Putin și ale conducerii ruse”, a continuat Kim.
Lipsa de muniție a determinat Rusia să se orienteze către țări precum Coreea de Nord și Iran pentru arme.
În octombrie, Ministerul britanic al Apărării a transmis, într-un comunicat, că Republica Populară Democrată Coreeană ar putea „deveni unul dintre cei mai importanți furnizori de arme străine ai Rusiei, alături de Iran și Belarus”.
Editor : C.L.B.