Culisele nunților miliardarilor indieni. Telefoanele sunt confiscate, cei mai importanți invitați au „umbre”, iar costurile sunt uriașe

Data publicării:
Radhika Merchant și Anant Ambani
Radhika Merchant și Anant Ambani, fiul celui mai bogat om din Asia. Foto: Profimedia

Nunta anului are loc în acest weekend. Radhika Merchant și Anant Ambani, fiul celui mai bogat om din Asia, s-au căsătorit ieri la Mumbai. Oaspeții lor, printre care se află actori de la Bollywood, jucători de cricket și oameni de afaceri din toată lumea, participă, de asemenea, la mai multe evenimente și la o recepție, sâmbătă și duminică. Business Insider a aflat detalii din culisele nunților miliardarilor indieni.

În luna martie, cuplul a organizat o petrecere de trei zile în orașul Jamnagar din vestul țării, la care au participat 1.200 de invitați - printre care s-au numărat și Mark Zuckerberg și Bill Gates. Atunci, Ambani a spus că mama lui a muncit 18 ore pe zi pentru a organiza petrecerile.

„Toate acestea sunt create de mama mea și de nimeni altcineva, iar mama mea a făcut totul în ultimele patru luni”, a spus Ambani în martie.

Planificarea unui astfel de eveniment implică multă muncă și sume uriașe de bani, spun patru organizatori de nunți care au explicat pentru Business Insider ce înseamnă organizarea unei nunți în India.

O nuntă tipică, care durează câteva zile, costă între cinci și 10 milioane de rupii indiene (aproximativ 1,2 milioane de dolari).

Pe ce se duc banii

Fie că este vorba de o nuntă de bogătași, precum familia Ambani, sau de nunta unei familii din clasa de mijloc, proporția costurilor este similară.

Aproximativ 40% până la 50% din buget reprezintă plata locației, care include catering și camere pentru oaspeți, a spus Nishita Aggarwal, fondatorul The Event Designer, o companie de organizare de nunți cu sediul în Delhi.

Apoi, 25%-30% din costuri reprezintă decorațiunile, care includ fundaluri elaborate, corturi și aranjamente florale complexe.

Aproximativ 10% din buget merge la divertisment. Soții Ambani i-au angajat pe Rihanna, Justin Bieber, Katy Perry, The Backstreet Boys și Pitbull pentru evenimentele organizate în ultimele luni, înainte de nuntă.

Și alte familii cheltuiesc foarte mult pe artiști, inclusiv cântăreți și DJ celebri, a spus Purvi Modgil, organizator de nunți cu sediul în Mumbai.

Restul de 10% din buget merge de obicei la cadouri de nuntă și alte necesități pentru familie și invitați.

Când vine vorba de o nuntă de celebrități sau oameni bogați, totul e de 10 sau de 100 de ori mai scump”, spune Aggarwal.

Estimările privind costurile nunții lui Ambani au variat foarte mult, de la zeci la sute de milioane de dolari. Familia nu a vrut să comenteze pe acest subiect.

Sora mai mare a lui Anant, Isha Ambani, s-a căsătorit în 2018. A avut o nuntă la fel de fastuoasă, la care a cântat Beyoncé. Presa a estimat un cost de 100 de milioane de dolari pentru această nuntă, dar un purtător de cuvânt al companiei deținute de Ambani, Reliance, a spus că totul a costat sub 15 milioane de dolari, conform unui articol Forbes la acea vreme.

Fiecare membru al familiei are o „umbră”

Multe cupluri nu doresc să-și facă nunta în locuri în care alte familii importante și-au organizat ceremoniile, a spus Aggarwal.

„Ei vor ca totul să fie exclusiv. Decorul trebuie să fie ceva la care nimeni nu s-a gândit până acum. Este aproape ca un platou de film”, explică ea.

Pentru o nuntă atât de mare ca cea a lui Ambani, organizatorii își împart personalul în echipe și angajează sute de oameni în plus.

Adesea, la un astfel de eveniment lucrează aproximativ 500 de persoane - bucătari, ospătari, echipe de lumini și sonorizare și decoratori, a spus Modgil.

De asemenea, organizatorii alocă un majordom fiecărui membru important al familiei. Acești angajați, numiți „umbre”, le țin telefoanele și cadourile și se asigură că membrii familiei au tot ce le trebuie.

„Există peste 70 de furnizori și vânzători cu care lucrăm pentru fiecare nuntă. Cred că pot compara organizatorii de nunți din India cu niște maeștri de circ”, a spus Darshan Shroff, un organizator de nunți din Mumbai.

Măsuri de securitate

Multe cupluri celebre au instrucțiuni specifice privind modul în care nunta lor este prezentată la știri și pe rețelele sociale.

Organizatorii au instrucțiuni stricte care restricționează postările despre ținute, decorațiuni sau aranjamente florale înainte de o dată stabilită. La cele mai multe nunți mari se colectează și telefoanele invitaților, pentru confidențialitate, iar cuplurile au echipe care lucrează cu mass-media.

„Nu poți lăsa prea mulți oameni să-ți facă poze. Te face să te simți inconfortabil”, a spus Modgil despre invitații și cuplurile celebre.

Firmele de securitate și chiar autoritățile locale pot face planuri de siguranță pentru nunțile de anvergură.

„În momentul în care există celebrități, fie că este vorba despre politicieni sau actori de la Bollywood, securitatea devine foarte importantă. Am avut oameni care escortează celebritățile”, a spus Modgil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale