Culisele dezbaterii Harris - Trump. Ce făceau cei doi candidați la Președinția SUA în pauzele publicitare, când camerele erau oprite

Data actualizării: Data publicării:
donald trump si kamala harris
În timpul celor două pauze publicitare din cadrul dezbaterii prezidențiale Trump și Harris nu și-au spus niciun cuvânt. Colaj foto / Surse foto: Profimedia Images

Donald Trump și Kamala Harris nu și-au vorbit deloc în timpul pauzelor publicitare, din cadrul dezbaterii televizate de miercuri dimineață, potrivit site-ului american The Huffington Post. Cei doi candidați la alegerile prezidențiale din Statele Unite s-au comportat foarte diferit în pauze, când camerele de filmat erau oprite: fostul președinte american ar fi dat semne de stres, în timp ce vicepreședinta SUA părea foarte concentrată la ce are de făcut. 

Potrivit sursei citate, în timpul celor două pauze publicitare din cadrul dezbaterii prezidențiale Trump și Harris nu și-au spus niciun cuvânt. 

Dacă în prima pauză cei doi au stat mai mult în culise, în cea de-a doua au putut fi observați mai atent. Potrivit jurnalistei Sara Cook de la CBS News, în secunda în care candidații au fost anunțați că au o pauză de patru minute, „Trump s-a întors spre ieșire, a scos un oftat mare cu buzele închise și a părăsit scena fără să se uite la Harris”.

Harris în schimb „a început să scrie notițe fără întrerupere în primele două minute ale pauzei, ducându-și ocazional o mână la bărbie sau dându-și părul după ureche. Apoi s-a uitat peste ce a scris pentru următorul minut, făcând câteva modificări, înainte de a lăsa pixul jos și de a privi în jurul camerei cu mâinile încrucișate”, a mai relatat jurnalista. 

„Trump s-a întors pe scenă cu 30 de secunde înainte de sfârșitul pauzei. El nu s-a uitat la Harris, ea nu s-a uitat la el”.

Citește și: EXCLUSIV De ce a pierdut Trump dezbaterea TV cu Harris: „Pare să fie într-o eroziune continuă”

Ce mesaje au transmis cei doi candidați prin gesturile lor

Fostul președinte al Comitetului Național Republican, Michael Steele, nu a fost deloc impresionat de prestația lui Donald Trump, despre care a spus că a luat „bătaie” de la Kamala Harris a părut „mic” și „supărat” pe scenă. 

„Și nu este nimic mai rău decât un bigot supărat pe scenă cu o femeie pe care nu o poate controla”, a mai declarat el.

Întâlnindu-l pentru prima dată în persoană, Harris și-a forțat adversarul să dea mâna, ceea ce el și predecesorul ei în calitate de candidat la președinția democrată, Joe Biden, nu au făcut în iunie, relatează Reuters.

A fost unul dintre multele momente ale dezbaterii în care cei doi candidați au folosit limbajul corpului, tonul și comportamentul în loc de mesaje verbale sau poziții politice pentru a lupta în fața electoratului.

„A fost o mișcare de putere”, a spus expertul în limbajul corpului Mark Bowden, referindu-se la strângerea de mână. „Nu cred că Trump se aștepta la asta”.

Vicepreședintele și-a menținut o mimică a feței expresivă pe tot parcursul serii, ridicând din sprâncene, râzând și privind neîncrezător, deseori ironic, în timp ce Trump vorbea, momente care au fost rapid surprinse și postate de fanii ei pe rețelele sociale. Uneori, se uita la candidatul republican întrebător și remarca din priviri că mesajele lui „nu erau adevărate”.

Trump și-a păstrat în mare parte o expresie serioasă pe față, în timp ce uneori zâmbea cu buzele strânse sau clătina din cap. Și el a acuzat-o pe Harris de neadevăruri. „Iar începe cu asta. E o minciună”, a spus el la un moment dat.

Citește mai mult AICI

Potrivit unui sondaj realizat de CNN, alegătorii americani înregistrați care au urmărit dezbaterea au spus, în proporție de 63% la 37%, că Harris a avut o prestație mai bună. Și participanții la un panel organizat de Fox News, post care susține în mod tradițional candidații republicani, au indicat-o în majoritate pe vicepreședinta SUA ca învingătoare a dezbaterii.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști și corespondenți de război din România. Dumnezeul să-l ierte
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Sute de spărgători, dealeri de droguri și criminali, eliberați pe străzile din Marea Britanie. Reacțiile...
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...