În Coreea de Sud au început testele pe voluntari pentru un medicament nou care să trateze COVID-19. Acesta se bazează pe un tratament cu anticorpi, care să atace proteinele din „coroana” virusului și astfel să-l împiedice să se atașeze de celulele organismului uman. Dacă virusul nu mai are o bază, el este practic neutralizat, aceasta a fost ideea de la care au pornit cercetătorii.
Primul grup de voluntari are 32 de membri, dar testele vor fi organizate progresiv la nivel global. Celltrion, compania care îl produce, vrea să înceapă în curând teste pe oameni și în Europa, inclusiv în Marea Britanie, care vor fi urmate de o a doua și o a treia fază de testare la pacienți cu simptome ușoare și moderate.
Vestea mai puțin bună este că e nevoie de timp pentru a observa efecte sigure, dar și posibile efecte secundare negative, așa că medicamentul sud-coreenilor ar putea fi gata de lansat de piață abia la începutul anului viitor.
Celltrion promite însă că prețul va fi unul modic, accesibil și în țările mai puțin bogate. Va fi în orice caz mai ieftin decât Redemsivir, medicamentul american recomandat acum pentru vindecarea de COVID-19.
Editare web: Luana Păvălucă