CNN a concediat trei angajaţi pentru că nu s-au vaccinat anti-Covid

Data actualizării: Data publicării:
sigla cnn pe sediul din new york
CNN a concediat trei angajaţi pentru că s-au prezentat la sediul companiei fără să fie vaccinaţi. Foto: Arhivă Getty Images

CNN a concediat trei angajaţi pentru că au venit la sediul din New York fără să fi fost vaccinaţi împotriva COVID-19, anunță preşedintele companiei, într-o notă trimisă întregului personal. Americanii au adoptat măsuri dure faţă de angajaţii care refuză vaccinarea. Alte 150 de persoane de la spitalul Houston Method din Texas au demisionat sau au fost concediate, după ce sistemul medical a cerut ca toţi angajaţii să fie imunizați. De asemenea, Google și Facebook au anunțat că își vor obliga angajații care vin la birou să se vaccineze.

"Săptămâna trecută, ni s-a adus la cunoştinţă că trei angajaţi veneau la birou fără să fi fost vaccinaţi", se arată în nota trimisă joi de Jeff Zucker, președintele companiei, întreg personalului CNN. 

"Cei trei au fost demişi. Vreau să fiu clar - avem o politică de toleranţă zero în acest sens. Trebuie să vă vaccinaţi pentru a veni la birou. Şi trebuie să fiţi vaccinaţi pentru a lucra pe teren, cu alţi angajaţi, indiferent dacă intraţi sau nu într-un birou. Punct", menţionează nota, la care a avut acces Los Angeles Times.

Numele angajaţilor CNN concediaţi nu au fost date publicităţii, după cum au indicat doi angajaţi ai unităţii WarnerMedia.

Angajaţilor vaccinaţi li s-a permis să revină la biroul CNN pe bază voluntară, notează Agerpres. Până în prezent, cei vaccinaţi au fost crezuţi pe cuvânt şi nu li s-a cerut să prezinte vreo dovadă privind injectarea serului. Dar această situaţie s-ar putea schimba în săptămânile următoare, conform unor surse din interiorul canalului de ştiri.

CNN a tot amânat stabilirea unei date exacte pentru revenirea oficială a tuturor angajaţilor la biroul său din Hudson Yards, în partea de vest a Manhattanului.

Iniţial, se aştepta ca angajaţii canalului de televiziune să revină la birou la 7 septembrie, dar în urma recentei recrudescenţe a cazurilor de COVID-19, pusă pe seama persoanelor nevaccinate, această dată a fost amânată pentru mijlocul lunii octombrie.

Companiile americane, decizii dure față de angajații care refuză vaccinarea 

Companiile americane au adoptat o linie dură faţă de angajaţii care refuză vaccinarea. Astfel, 150 de persoane de la spitalul Houston Method din Texas au demisionat sau au fost concediate, după ce sistemul medical a cerut ca toţi angajaţii încadraţi să fie vaccinaţi.

Mai multe companii mari, inclusiv Facebook și Google, vor solicita angajaților să fie vaccinați atunci când birourile vor fi redeschise în lunile următoare.

Și alte organizaţii media, între care CBS News, ai cărei angajaţi lucrează aproape unul de altul, solicită vizitatorilor să facă dovada că s-au vaccinat înainte de intrarea într-o unitate a companiei.

Aproximativ o treime din personalul CNN lucrează la sediul companiei după mai bine de un an de muncă la distanţă din cauza pandemiei. Angajaţilor li se permite să revină la birou la două săptămâni după finalizarea schemei de vaccinare.

Din luna mai, guvernul SUA a permis ca angajatorii să solicite angajaților care vin fizic la locul de muncă să se vaccineze împotriva Covid-19. Președintele Biden a cerut ca două milioane de angajați federali să arate dovada vaccinării sau să fie supuși testelor obligatorii și purtării măștii.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri