CNN stabilește un termen limită pentru ca Trump și Harris să convină asupra dezbaterii finale din 2024

Data publicării:
Kamala Harris și Donald Trump
Va fi sau nu va fi o nouă dezbatere? Foto: Profimedia

Fereastra pentru o dezbatere prezidențială finală 2024 între fostul președinte Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris este pe cale să se închidă. CNN s-a oferit public să găzduiască o dezbatere în Atlanta pe 23 octombrie. Harris a acceptat invitația și a salutat șansa de a dezbate din nou cu Trump, însă Trump i-a respins apelurile.

Marți, CNN a sporit presiunea scriind ambelor campanii și stabilind un termen limită de joi pentru un răspuns oficial. Dezbaterile, la urma urmei, nu pot fi produse peste noapte; evenimentele necesită timp pentru a fi organizate.

„CNN a trimis invitații pe 21 septembrie atât campaniei vicepreședintelui Harris, cât și campaniei fostului președinte Trump pentru a participa la o dezbatere CNN în această toamnă, deoarece credem că poporul american ar beneficia de o a doua dezbatere între cei doi candidați la funcția de președinte al Statelor Unite”, a declarat rețeaua într-o declarație.

„Cu mai puțin de 30 de zile până la ziua alegerilor, plasăm un termen limită pentru un răspuns oficial din partea ambelor campanii pentru această joi, 10 octombrie, la ora 12 p.m. ET pentru a participa”, a declarat rețeaua.

Un an electoral atipic

Candidații la președinția SUA se întâlnesc de obicei pentru mai multe dezbateri televizate, însă acest an electoral a fost cu totul altceva decât tipic, de când președintele Joe Biden s-a retras din cursă la câteva săptămâni după prima dezbatere sponsorizată de CNN în iunie.

Harris a încercat să profite de performanța sa de la dezbaterea susținută de ABC în septembrie, provocându-l imediat pe Trump la o nouă dezbatere. CNN a propus ulterior o confruntare pe 23 octombrie, în prime time, la sediul central al rețelei din Atlanta, același loc în care Trump și Biden s-au întâlnit anterior.

Campania lui Harris a acceptat rapid invitația la a doua dezbatere, adăugând că „Trump nu ar trebui să aibă nicio problemă în a accepta”, deoarece „este același format și aceeași configurație ca și dezbaterea CNN la care a participat și pe care a declarat că a câștigat-o în iunie, când a lăudat moderatorii, regulile și ratingurile CNN”.

Dar Trump a refuzat oferta, susținând că este „prea târziu” pentru o a doua dezbatere. (De fapt, data stabilită de CNN este în concordanță cu dezbaterile finale din alte cicluri electorale recente).

Săptămâna trecută, campania lui Harris a declarat că „ea va fi în Atlanta pe 23 octombrie”, astfel încât „Donald Trump ar trebui să facă un pas înainte și să se confrunte cu alegătorii”. Dar Trump a răspuns pe Truth Social: „L-am învins pe Biden, apoi am învins-o pe ea și nu vreau să o fac din nou”.

La scurt timp după ce campania lui Harris a primit marți scrisoarea limită a CNN, purtătorul de cuvânt al lui Harris, Brian Fallon, a declarat că aceasta „rămâne pregătită să apară la dezbaterea CNN din 23 octombrie dacă Trump va fi de acord”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cei mai avansați roboți din lume s-au întâlnit, iar ce a ieșit e cu totul neașteptat
Digi FM
Cu ce se ocupă Valeriu Gheorghiță, noul soț al Monicăi Bîrlădeanu, în prezent și câți bani încasează lunar...
Pro FM
Pink, de nerecunoscut. Cum s-a „deghizat” artista pe străzile din New York, înainte de un concert
Film Now
Zoe Saldana, despre rolul care i-ar putea aduce Oscarul: A trebuit să merg la casting. Regizorul nu știa...
Adevarul
Europa ruptă-n două. Țările care se pregătesc să-i țină piept lui Putin și cele care vor să facă afaceri cu el
Newsweek
Coșmarul unui pensionar. Ieșit la pensie în luna mai nu a luat bani nici după 6 luni. De ce?
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Lisa Marie Presley a ținut două luni trupul neînsuflețit al fiului ei într-o anexă a reședinței ei. Benjamin...
UTV
Kanye West si Bianca Censori se pregatesc de divort