Un nigerian a cântat peste 200 de ore, un altul a făcut un live de 100 de ore pe Instagram, în timp ce încercarea unei maseuze de a-şi practica meseria timp de 75 de ore neîntrerupt s-a soldat cu un eşec din cauza epuizării. Aceștia sunt doar câțiva din cei peste o duzină de nigerieni care își propun să stabilească recorduri recunoscute în Guinness World Records, în cadrul celei mai recente isterii care a lovit cea mai populată ţară din Africa, relatează joi Reuters.
După ce cheful nigerian Hilda Bassey a reuşit să realizeze cea mai lungă sesiune de gătit susţinută de o singură persoană, nigerieni din toată ţara au început să caute moduri în care pot stabili la rândul lor recorduri, în speranţa de deveni faimoşi peste noapte.
"Cookathonul" lui Bassey a captivat naţiunea de 200 de milioane de locuitori, ea fiind susţinută de politicieni şi celebrităţi, notează Agerpres.
În vârstă de 27 de ani, Hilda Bassey, din Lagos, a reuşit în luna mai să gătească fără întrerupere timp de 100 de ore.
Recordul precedent înscris în Guinness World Record îi aparţine chefului indian Lata Tondon, care a gătit fără întrerupere 87 de ore şi 45 de minute, în 2019.
Inspirat de Hilda Bassey, un cântăreţ gospel din Lagos, Oluwatobi Kufeji, a cântat timp de 200 de ore pentru a-şi impulsiona cariera.
"Sper că, prin harul lui Dumnezeu, acesta va fi un lucru semnificativ care îi va da muzicii mele un impuls important", a declarat bărbatul de 39 de ani, tată a doi copii, în timpul unei pauze de două ore.
Însă, planul maseuzei Joy Chukwudi de a-şi masa clienţii timp de 75 de ore nu a fost dus la bun sfârşit din cauza epuizării. Totuşi, ea a reuşit să facă masaj timp de 50 de ore ceea ce, conform declaraţiei sale, ar fi suficient pentru a intra în "Cartea recordurilor".
Alţii nu au fost atât de norocoşi. Încercarea unui locuitor din statul Ekiti, situat în sud-vestul Nigeriei, care s-a identificat sub numele "Sugartee", de a doborî recordul pentru cel mai lung sărut a fost oprită de guvernul local care a descris tentativa drept "nesănătoasă şi imorală".
Editor : Andreea Smerea