Exclusiv Băsescu, despre alegerile din SUA: Trump are toată suflarea republicană de partea lui. Situația lui Biden mă doare

Data actualizării: Data publicării:
Traian Băsescu, fostul președinte al României.
Traian Băsescu, fostul președinte al României. Foto: Inquam Photos

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a comentat la Digi24 dezbaterile prezidențiale din Statele Unite: „Nu poți să-l confunzi pe Zelenski cu Putin”. Băsescu crede că Trump este avantajat de tentativa de asasinat, însă consideră că Biden este președintele care ar ajuta România mai mult.

Traian Băsescu crede că tentativa de asasinat a lui Donald Trump l-a ajutat pe fostul președinte american să câștige mai mult electorat, dar și să atenueze tensiunile republicanilor: „Îl avantajează în partid în mod categoric. Incidentul strânge tot partidul în jurul lui Trump. Dacă până acum erau disensiuni, moțiuni, diferite grupuri centrifuge, în momentul de față are toată suflarea republicană de partea lui”, a explicat fostul președinte al României în cadrul emisiunii „În Fața Ta” de la Digi24.

Băsescu, despre Biden: Nu poți să-l confunzi pe Zelenski cu Putin

Traian Băsescu a criticat ultimele apariții dezastruoase ale președintelui Joe Biden și spune că se îndoiește de starea cognitivă a candidatului democraților: „Mare dificultate pentru Joe Biden, mai ales prin prisma gafelor pe care le-a făcut și oricât insistă să spună că stă foarte bine din punct de vedere cognitiv, că a fost controlat medical, că știe pe ce lume trăiește, domnule, nu poți să-l confunzi pe Zelenski cu Putin. Nu poți. Nu poți să fii lângă președintele Franței împreună cu soția lui și soția ta și să dai să te așezi la un ceremonial unde n-aveai scaun”, a explicat fostul președinte al României. „Nu poți să mai treci peste lucruri care sunt extrem de grave. Trebuie să pleci în stânga, dar o iei în dreapta, mai aleargă ăștia după tine să te aducă pe direcția bună”, a adăugat acesta.

Traian Băsescu: Am avut o relație excepțională cu Biden, situația lui mă doare 

„Toate lucrurile acestea pot fi pasagere, dar eu vreau să știu (...) că liderul lumii libere este unul sănătos, care ia decizii cum trebuie, care când spune da, e în urma unei analize și nu în urma unei alunecări din realitate. Deci vreau să mă mândresc cu liderul lumii”, a comentat Băsescu despre starea de sănătate a lui Joe Biden.

„Am avut o relație excepțională, deci situația lui mă doare (...) Noi am lucrat pe ideile mari cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și cu secretarul de stat al Statelor Unite. Dar este un document care nouă ne-a deschis calea spre securitate”, a explicat Traian Băsescu.

Întrebat cine ar putea fi președintele american care să ajute România mai mult în următorul mandat, Traian Băsescu a spus: „Categoric, Biden, oricât sunt eu de mofturos, nu-mi place când o ia în stânga, în loc să o ia în dreapta. Nu-mi place că îl confundă pe Zelenski”. 

Editor : Rebeca Manea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale