Anunț misterios în Coreea de Nord. Presa de stat spune că urmează „vești importante”

Data actualizării: Data publicării:
kim jong un la pupitru
Kim Jong Un, dictatorul din Coreea de Nord. FOTO: Profimedia Images

Agenția de presă de stat din Coreea de Nord a anunțat duminică, într-un mesaj de un singur rând, că urmează „vești importante”, dar nu a oferit detalii despre acestea, relatează Reuters.

Anunțul vine în condițiile în care dictatorul de la Phenian, Kim Jong Un, prezidează o întâlnire-cheie a partidului de guvernământ, pentru a analiza performanțele acestuia în prima jumătate a anului.

Într-un buletine separat, emis după mesajul cu „veștile importante”, agenția de presă KCNA a relatat că Kim a ținut un discurs despre prioritățile din cea de-a doua jumătate a anului 2024 și a vorbit despre „abaterile” care împiedică dezvoltarea economică stabilă a țării.

KCNA nu a oferit mai multe detalii despre discursul lui Kim.

Reuniunea partidului vine după recenta vizită a președintelui rus Vladimir Putin la Phenian, în timpul căreia cei doi lideri au semnat un angajament de apărare reciprocă în cazul în care una dintre țări este atacată.

Un oficial de la Ministerul Unificării din Coreea de Sud, care se ocupă de afacerile intercoreene, a declarat că nu are comentarii cu privire la anunțul KCNA privind „veștile importante”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri