Ambasadorul Rusiei în SUA: „NATO a pornit ireversibil pe calea confruntării și a pregătirii pentru război”

Data actualizării: Data publicării:
Russia's Ambassador to the USA Anatoly Antonov
Anatoli Antonov acuză NATO de crime de război. Foto: Profimedia

Summitul Alianței Nord-Atlantice de la Washington a demonstrat că membrii blocului urmăresc „ireversibil” calea confruntării și a pregătirii pentru război, declară ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov. El spune că acțiunile NATO de până acum s-au soldat cu „distrugerea statelor, crime de război, extremism galopant și moartea în masă a civililor”.

„Summitul de la Washington a demonstrat că NATO a pornit ireversibil pe calea confruntării și a pregătirii materiale pentru război. SUA și sateliții lor mobilizează resurse maxime pentru a-și păstra hegemonia în colaps”, a declarat Anatoli Antonov, potrivit unei postări pe canalul Telegram al Ambasadei Rusiei în SUA, preluată de TASS.

„Toți cei care refuză să se supună dictatului și voinței Occidentului sunt declarați dușmani. Rusia a fost din nou numită principala amenințare. Politica NATO de a refuza negocieri serioase cu țara noastră a fost confirmată. SUA nu doresc să caute compromisuri și ne cer să acceptăm resemnați deplasarea mașinii militare a alianței către est”.

Antonov a mai declarat că Statele Unite și aliații lor doresc să joace rolul de „polițist mondial”, cerând ca toată lumea să respecte regulile inventate la Washington „și în alte capitale NATO”.

„Subliniem că rezultatul intervențiilor «umanitare» ale acestui bloc pretins defensiv este bine cunoscut - distrugerea statelor, crime de război, extremism galopant și moartea în masă a civililor”, mai afirmă Antonov.

„Se poate afirma fără îndoială că politica neocolonialismului este străină de majoritatea statelor. Sarcina tuturor țărilor sensibile și iubitoare de pace este de a lupta pentru o multipolaritate bazată pe dreptul internațional și pe principiul securității egale și indivizibile”, a declarat diplomatul.

„Nimeni nu este destinat să ne învingă”

Antonov a adăugat că orice inițiativă rezonabilă cu privire la o soluționare diplomatică a situației din Ucraina la summitul NATO de la Washington a fost sugrumată în retorica rusofobă.

„Pacea în Ucraina este privită prin prisma înfrângerii strategice a Rusiei. Țara noastră este prezentată aproape ca un diavol din iad. E timpul să nu mai construim «castele» iluzorii și să înțelegem - Federația Rusă a fost, este și va fi. Nimeni nu este destinat să ne învingă. Unele porniri lucide de la summit în favoarea unei soluționări politice și diplomatice a conflictului ucrainean au fost «sugrumate» de retorica rusofobă. «Șoimii» nu vor să asculte pe nimeni altcineva în afara lor.”

„Decizia NATO de a pompa în continuare regimul de la Kiev cu arme împotriva Rusiei și de a desfășura sisteme americane cu rază lungă de acțiune în Europa subliniază valabilitatea începerii unei operațiuni militare speciale”, a adăugat Antonov.

„Măsurile actuale ale adversarilor de a crea amenințări suplimentare la adresa securității Rusiei predetermină măsurile noastre compensatorii adecvate în sfera tehnico-militară”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Val de cutremure vineri în România. Toate trei au lovit aceeași zonă ciudată
Digi FM
Cum a economisit Marian Godină 36.000 de lei în doi ani: „Am reușit fără...
Pro FM
Prietenii Madonnei îl critică pe noul ei iubit: „Nimeni nu are încredere în Akeem, era într-o relație când a...
Film Now
Îndrăgostiți în Porto. Fiul cel mic al lui Jack Nicholson și modelul Sara Sampaio, tineri și frumoși în...
Adevarul
Liderul Hamas cere garanții că viața îi va fi cruțată drept condiție pentru un acord de încetare a focului cu...
Newsweek
De la viața la fermă, la mașini și vacanțe de lux. Cum a devenit un tânăr milionar la 21 de ani
Digi FM
Liviu Vârciu se însoară, după 8 ani de relație. Cum a cunoscut-o pe Anda Călin, femeia care l-a făcut tată de...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Tradiția adorabilă a Grădinii Zoologice din Londra. În fiecare an, peste 10.000 de animale sunt cântărite și...
Film Now
Până și Jennifer Garner a luptat pentru mariajul lui Ben Affleck cu J.Lo, deși "o fostă soție nu ar trebui să...
UTV
ASAP Rocky a dezvaluit secretul relatiei perfecte pe care o are cu Rihanna