Video A opta pictură murală a lui Banksy din Londra a fost deja vandalizată

Data publicării:
Muralul lui Banksy, Rinocerul, vandalizat
Foto: Sam (samc2586) cont pe rețeaua X

Cea mai recentă lucrare a artistului stradal Banksy din Londra a fost deja vandalizată, transmite BBC. Rinocerul face parte din seria de lucrări cu tematică animalieră a acestuia, care au apărut în diferite locuri din capitala britanică.

Lucrarea, care arată un rinocer urcând pe un Nissan Micra cu un con de trafic pe capotă, a fost stropită cu graffiti de către un bărbat care purta o cagulă neagră, luni, în jurul orei 18.45.

Momentul în care lucrarea murală Rinocerul este vandalizată de un bărbat cu cagulă poate fi văzut AICI.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Stephanie Lester, o martoră care a vorbit cu BBC News, a spus că bărbatul „se îndepărta de o mulțime care îl huiduia”.

Rinocerul, acum vandalizat, a fost al optulea mural nou realizat de Banksy în Londra în opt zile.

Un alt martor, Devan Vadukul, a declarat pentru BBC că un „tânăr oarecare” care purta o cagulă „s-a apropiat de mural și a vandalizat lucrarea cu un tub de graffiti”.

El a adăugat: „Întregul incident a durat mai puțin de 30 de secunde înainte ca tânărul să dispară pe drum, cu un alt bărbat care i-a fost complice”.

Incidentul a avut loc la o zi după ce Banksy a pictat piranha înotând pe o cabina de pază a Poliției londoneze, care a fost observată pentru prima dată duminică dimineața.

Peștii translucizi au fost a șaptea lucrare dintr-o serie desene cu animale în capitala Angliei.

Luni, reprezentanții de la City of London Corporation au anunțat că lucrarea lui Banksy a fost mutată într-un „loc sigur”.

Un purtător de cuvânt a spus: „Am mutat lucrarea în Guildhall Yard pentru a ne asigura că este protejată corespunzător și accesibilă publicului pentru a potea fi văzută în siguranță”.

„Un loc permanent pentru piesă va fi stabilit în timp util”, a adăugat el.

Pe 5 august, a apărut un desen înfăţişând o capră alpină pe faţada unei clădiri din apropierea Kew Bridge, urmat a doua zi de doi elefanţi care îşi ating trompele desenați pe faţada unei case din Chelsea.

Trei maimuțe atârnând de un pod din Brick Lane au atras apoi mulțimi, pe 7 augst.

A doua zi, un lup urlător pe o antenă satelit - care arăta ca și cum animalul ar urla la Lună - a fost instalat pe acoperișul unui garaj din Peckham. Dar doar câteva ore mai târziu a fost văzut fiind luat de bărbați și mutat pe Rye Lane.

Artistul nu este nici conectat la, nici nu aprobă furtul designului lupului și nu are „nici o cunoștință despre locul unde se află în prezent antena”, a confirmat echipa  de presă a lui Banksy.

Pe 9 august, localnicii din Walthamstow s-au trezit și au descoperit doi pelicani pescuind deasupra unui magazin de pește.

Sâmbătă, un stencil înfăţişând o pisică care se întinde a apărut pe un panou publicitar gol din Cricklewood. Rezidenţii au huiduit, în timp ce desenul din Cricklewood era îndepărtat de trei bărbaţi care au spus că sunt „angajaţi” de „o companie contractantă” să dea jos panoul din motive de siguranţă.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri