6 oameni au fost otrăviți cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok. Poliția crede că printre ei e și ucigașul

Data actualizării: Data publicării:
Imaginile difuzate de poliție arată farfurii cu mâncare neatinse, lăsate pe o masă din cameră, unele dintre ele încă acoperite cu folie alimentară.
Imaginile difuzate de poliție arată farfurii cu mâncare neatinse, lăsate pe o masă din cameră, unele dintre ele încă acoperite cu folie alimentară. Foto: Politia din Thailanda

Șase oameni au fost găsiți morți într-un apartament al unui hotel de lux din Bangkok. Medicii legiști spun că în sângele lor a fost găsită cianură, relatează BBC.

Pe baza autopsiilor, legiștii spun că nu există „o altă cauză” care să explice moartea celor 6 oameni, „cu excepția cianurii”.

Totuși, sunt efectuate teste suplimentare pentru a determina „intensitatea” substanței chimice mortale și pentru a exclude prezența altor toxine. Anchetatorii au găsit anterior urme de cianură pe ceștile de ceai folosite de victime.

Este vorba despre șase persoane de origine vietnameză, inclusiv două care au și cetățenie americană. Poliția bănuiește că unul dintre cei șase s-a aflat în spatele otrăvirilor, din cauza unor datorii, dar nu a spus despre cine e vorba.

Buzele și unghiile victimelor deveniseră violet închis, indicând lipsă de oxigen, în timp ce organele lor interne au devenit „roșii ca sângele”, ceea ce este un alt semn al otrăvirii cu cianură, a declarat profesorul Kornkiat Vongpaisarnsin de la Departamentul de Medicină Legală de la Universitatea Chulalongkorn.

Chanchai Sittipunt, decanul Facultății de Medicină, a spus că mai trebuie să afle câtă cianură este în sângele victimelor.

Cele șase cadavre au fost găsite de menajerele hotelului Grand Hyatt Erawan din capitala Thailandei, marți seara. Anchetatorii cred că erau deja morți de 12-24 de ore.

Misterul din jurul descoperirii șocante a ajuns în presa din toată lumea. Prim-ministrul Thailandei, Srettha Thavisin, a ordonat o anchetă urgentă în acest caz, subliniind că decesele au fost rezultatul unui „conflict privat” și că nu există niciun pericol public.

De atunci, poliția a încercat să afle ce s-a întâmplat.

Două dintre cele șase victime au împrumutat „zeci de milioane de baht thailandezi” alteia. Zece milioane de baht valorează aproape 280.000 de dolari.

Comandantul adjunct al poliției din Bangkok, generalul Noppassin Poonsawat, a spus într-o conferință de presă că cei șase s-au cazat separat la hotel în weekend și li s-au repartizat cinci camere - patru la etajul 7 și una la etajul 5. Urmau să plece luni.

Patru dintre victime sunt cetățeni vietnamezi - Thi Nguyen Phuong, 46 de ani, soțul ei Hong Pham Thanh, 49 de ani, Thi Nguyen Phuong Lan, 47 de ani și Dinh Tran Phu, 37 de ani.

Ceilalți doi sunt cetățeni americani - Sherine Chong, 56 de ani, și Dang Hung Van, 55 de ani.

Departamentul de Stat al SUA a prezentat condoleanțe și a spus că „monitorizează îndeaproape” situația. FBI ajută autoritățile thailandeze în anchetă, a spus Srettha.

Poliția spune că luni după-amiază toate cele șase victime s-au adunat în camera de la etajul cinci.

Grupul a comandat mâncare și ceai, care au fost livrate în cameră în jurul orei 14:00, ora locală și primite de Sherine Chong, care era singura persoană din cameră în acel moment.

Un chelner s-a oferit să facă ceai pentru oaspeți, dar Chong a refuzat. Chelnerul și-a amintit că femeia „vorbea foarte puțin și era vizibil stresată”, au spus polițiștii.

Chelnerul a plecat, iar ceilalți 5 oaspeți ai hotelului au venit în camera de hotel, într-un interval de aproximativ 15 minute. Polițiștii cred că nimeni altcineva nu a mai fost în acea cameră, care avea ușa încuiată pe interior.

Poliția spune că nu au existat semne de luptă, jaf sau intrare forțată. Anchetatorii au găsit urme de cianură în toate cele șase căni de ceai.

Imaginile difuzate de poliție arată farfurii cu mâncare neatinse, lăsate pe o masă din cameră, unele dintre ele încă acoperite cu folie alimentară.

Rudele victimelor, intervievate de poliție, au spus că Thi Nguyen Phuong și Hong Pham Thanh, care formau un cuplu, aveau o companie de construcții de drumuri și i-au dat bani lui Chong, pentru a-i investi într-un proiect de construcție a unui spital în Japonia.

Poliția bănuiește că Tran, un make-up artist cu sediul în Da Nang, a fost și el „înșelat” să facă o investiție.

Mama lui Tran, Tuý, a declarat pentru BBC că acesta a plecat în Thailanda vineri și a sunat acasă duminică pentru a spune că trebuie să-și prelungească șederea până luni. A fost ultima dată când a vorbit cu familia.

Chong l-a angajat pe Tran ca make-up artist personal pentru călătoria în Thailanda, a declarat unul dintre elevii săi pentru BBC. Tatăl lui Tran, Phu, a declarat presei vietnameze că fiul său a fost angajat săptămâna trecută de o femeie vietnameză pentru a merge în Thailanda.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale