Ca termen de comparație, într-una dintre navele construite în șantierul Daewoo Mangalia încape țițeiul pe care România îl produce în trei săptămâni și jumătate. Petrolierele au fost cumpărate de un armator grec care le va folosi pentru a transporta țiței extras în apele teritoriale ale Norvegiei. Navele vor traversa Oceanul Atlantic și petrolul pe care îl transportă va fi prelucrat în rafinării din Brazilia. Construcția petrolierelor a durat un an de zile și șantierul din Mangalia a devenit competitiv pe măsură ce prețul oțelului a scăzut.
Nikolas Tsakos, preşedintele Tsakos Energy Networking: „Este foarte încurajator că în loc să mergem comenzi în Japonia şi Coreea de Sud, putem să luăm nou nave de ultimă generaţie din mijlocul Europei. Aşadar, felicitări românilor!”
Prin urmare, în viitor, la Daewoo Mangalia se vor mai construi încă șase petroliere. Pachetul majoritar al șantierului este deținut de Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering din Coreea de Sud. Restul de 49 la sută aparține statului român. De la privatizarea care a avut loc în 1997, aici s-au construit peste 140 nave comerciale, în special mineraliere şi petroliere, dar au fost reparate şi alte trei sute de vapoare.
În 2015, cifra de afaceri a Daewoo Mangalia a fost de două miliarde de lei, însă compania a raportat și pierderi de 500 de milioane de lei. Probleme are și firma-mamă, cu sediul în Coreea de Sud.
La începutul lunii, procurorii din această țară au făcut mai multe percheziții la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, pe fondul unor suspiciuni de fraudă fiscală.