VIDEO La un pas de tragedie pe calea ferată: Două trenuri, unul de marfă și unul de călători, s-au oprit față în față pe aceeași linie

Data publicării:
tren
Două trenuri, unul de marfă și unul de călători, care veneau din sens opus pe aceeași linie s-au oprit unul în fața celuilalt

La un pas de o tragedie. Două trenuri, unul de marfă și unul de călători, care veneau din sens opus pe aceeași linie s-au oprit unul în fața celuilalt. Cele două trenuri au fost dirijate pe aceeași linie între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele. Garniturile s-au oprit la timp, susține CFR SA, datorită mecanicilor de tren, care au trimis semnale luminoase unul spre altul.


Traficul feroviar a fost reluat în condiţii de siguranţă între staţiile Drăgăneşti Olt - Fărcaşele, pe firul II, la ora 16:55, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

"Pentru eliberarea firului II, trenul de călători IR 348 a fost retras în staţia Fărcaşele la ora 16:25, iar garnitura de marfă la ora 16:43, traficul fiind reluat în condiţii de siguranţă pe firul II, la ora 16:55", precizează sursa citată.

În urma incidentului feroviar înregistrat între staţiile Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, patru trenuri de călători au ajuns în staţiile de destinaţie cu întârzieri cuprinse între 106 minute şi 175 de minute, a mai precizat CFR SA. Este vorba despre IRN 348 (Arad - Bucureşti Nord) - 175 de minute, IR 1691 (Bucureşti Nord - Timişoara) - 171 de minute, IR 1596 (Craiova - Bucureşti Nord) - 106 minute şi R 9016 (Craiova - Roşiori Nord) - 129 de minute.

Anterior, CFR SA a anunţat că traficul feroviar a fost închis temporar pe intervalul Roşiori Nord - Caracal, după ce două trenuri, unul de marfă şi unul de călători, au fost expediate pe acelaşi fir de circulaţie între staţiile Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, cele două garnituri oprindu-se însă în condiţii de siguranţă, în baza indicaţiilor de oprire ale semnalelor luminoase.

În urma acestui eveniment, trei trenuri de călători au fost oprite temporar în staţiile adiacente intervalului Drăgăneşti Olt - Fărcaşele: IR 1691 (Bucureşti Nord - Timişoara) - în Dragăneşti Olt; IR 1596 (Craiova - Bucureşti Nord) - în Caracal; R 9016 (Craiova - Roşiori Nord) - în Fărcaşele.

La rândul său, CFR Călători a transmis, la momentul respectiv, că trenul IR 348 Arad - Craiova - Bucureşti Nord staţionează în parcurs între staţiile Fărcaşele şi Stoieneşti, mecanicul trenul executând frânarea acestuia ca urmare a unor probleme ce ţin de dirijarea traficului de către CFR SA. În tren erau aproximativ 250 de călători, potrivit CFR Călători.

O echipă AGIFER va investiga şi va stabili cauzele care au condus la producerea acestui incident.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu