Zece mii de curse de autobuze şi microbuze au fost anulate în semn de protest faţă de o decizie a ministrului Transporturilor, care vrea să elimine monopolul unor firme de transport. Patronii care s-au simţit ameninţaţi au dat ordin şoferilor să nu plece în curse, fără să anunţe însă şi călătorii. Aproape 500.000 de pasageri au rămas astăzi cu bagajele în drum.
Ziua a început stresant pentru cei care s-au cărat cu bagaje după ei la autogările din jumătate de ţară. Cei mai mulţi patroni au renunţat la profit şi au ţinut maşinile pe loc.
Supăraţi pe ministrul Transporturilor, au făcut probleme însă pasagerilor.
Citiţi şi:
VIDEO. Ce reclamații au românii privind transportul cu microbuzele și autocarele
Greva transportatorilor. Ce spune COTAR despre protestul de joi
Mulţi călători au avut o dublă problemă: firmele de transport nu şi-au anunţat protestul şi nici dacă vor acorda despăgubiri celor care şi-au cumpărat bilete.
Ministrul Transporturilor nu a arătat prea multă înţelegere pentru patronii care au oprit azi-dimineaţă autocarele. De la anul, vrea să schimbe modul în care se fac licitaţiile pentru trasee.
Lucian Şova, ministrul Transporturilor: „E un boicot organizat care vizează menţinerea unor monpolopuri în piaţa de transport judeţean în România.
Foarte probabil în ultimii 15 ani, de la Urziceni la Bucureşti niciun altul nu poate efectua acest traseu”.
Boicotul firmelor de transport a luat sfârşit abia după ce patronii companiilor au primit asigurări că este loc de negocieri. Un alt protest se pregăteşte însă: angajaţii de la metrou ameninţă să dea peste cap Bucureştiul luna viitoare cu o grevă.