Consiliul Concurenței îi verifică pe taximetriștii care au protestat la Guvern
Data actualizării: Data publicării:
Protestele companiilor de taxi faţă de platformele de ride-sharing ar putea fi declarate ilegale. Motivul ar fi că mai multe firme s-au coalizat pentru a exclude de pe piaţă concurenţa pe care o reprezintă Uber, Clever şi Bolt (noua denumire a Taxify). Consiliul Concurenţei verifică această ipoteză.
Bogdan Chirițoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „Noi nu spunem că nu au dreptul companiile să facă lobby. Companiile nu au voie împreună, coordonat, să facă grevă, să spunem între ghilimele, deci să îşi oprească activitatea.”
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, consideră că legea taximetriei trebuie urgent modernizată. Nu are nicio legătură cu epoca tehnologiei, în care trăim: „Pe vremea când s-a scris legea taximetriei nu exista internetul sau nu era atât de dezvoltat, nu exista această posibilitate de a avea platforme pe care să faci comandă pentru taxi. Mi se pare absurdă ideea să spun: "Nu vreau să se întâmple ceva bun în România pentru că legea mea nu permite." Dacă legea mea e rămasă în urmă, trebuie să o adaptezi.”
Companiile de ride-sharing spun că aşteaptă următoarea mişcare a Guvernului.
Anca Gherle, reprezentant Clever: „Guvernul mai are timp două săptămâni să reglementeze aplicaţiile precum au promis. Concurenţa presupune existenţa pe piaţă a mai mulţi jucători, pentru că altfel ne vom lovi în continuare de un monopol al dispeceratelor.”
Reprezentanţii COTAR nu au comentat până acum acest subiect.