Supărat că a fost expropriat, dar că banii au ajuns din greșeală la un vecin al său, un locuitor al județului Alba și-a lăsat stupii pe traseul viitoarei autostrăzi Sebeș Turda.
Pe lângă obținerea avizului de mediu, realizarea exproprierilor pentru lucrări suplimentare și obținerea autorizațiilor de construire pentru aceste lucrări, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) se lovește de situații inedite care, mai mult sau mai puțin, împiedică derularea cursivă a lucrărilor.
Un locuitor din județul Alba, titlurar al unui teren expropiat de companie, și-a lăsat pe loc stupii, după ce banii au ajuns la un vecin de al lui. ”Banii au fost livrați altcuiva din greșeală, de vină este situația încâlcită a terenurilor. Greșeala va fi îndreptată iar stupii și-i va muta. Nu se poate spune că lucrările la autostradă stau pe loc și stupii ar fi motivul”, susține un reprezentant al companiei de drumuri. Mai degrabă o problemă în zonă o reprezintă o persoană care susține că autostrada, care va fi peste drum de casa acesteia, îi afectează locuința. Persoana în cauză a depus o petiție în acest sens și a refuzat o expertiză a companiei menită să evalueze impactul proiectului asupra proprietății sale.
Însă proiectul autostrăzii A10 Sebeș Turda, 70 de kilometri, are probleme mult mai serioase. Ultima situație prezentată de companie indică stadii fizice de 17,42%, 23,12%, 67,5% și, respectiv 60,85% pe loturile 1-4 ale autostrăzii. Lipsesc autorizații de construire pe porțiunile expropiate suplimentar, avize de mediu, autorizații de construire pe mutarea rețelelor de utilități. Aceasta cu doar câteva luni înainte de împlinirea primelor termene de închidere a lucrărilor. Autostrada, cel mai probabil, nu va fi gata la termenele avansate iniţial. A10 trebuia deschisă trafciului astfel: lotul 1 în iunie 2018, lotul 2 în aprillie 2017, iar loturile 3 şi 4 în septembrie 2017.