Eurohold, compania mamă a Euroins, încearcă să cumpere o parte dintre cele mai importante creanțe deținute de firme care nu au legătură cu asigurările, precum firme de avocați, publicitate și IT, potrivit unor surse citate de Adevărul.
Potrivit surselor citate, la termenul care are loc vineri, 26 mai, la Tribunalul București se va alege și firma care va derula întreaga procedură de insolvență, aceasta putând fi deopotrivă una agreată de Eurohold, care are un astfel de drept de a se opune numirii unui lichidatori pe care nu-l agrează.
„La termenul anterior, toți cei 6 creditori Calificați care au făcut o propunere de lichidator au ales unul dintre practicienii agreați de ASF. În ultimele zile, acești creditori (4 avocați, o firmă IT, una de publicitate) ar fi fost contactați telefonic de o persoană care s-ar fi prezentat ca reprezentant al Euroins și care le-ar fi propus ca o companie românească sa le cumpere creanțele. Până la acest moment, cel puțin doi dintre avocați ar fi vândut creanța deținută la Euroins. Este de așteptat ca toți creditorii ofertați să își vândă creanțele deținute la Euroins, realizând că este o soluție mult mai avantajoasă decât recuperarea (limitată) în procedura falimentului. Cumpărătorul creanțelor este Eurohold, firma mamă din Bulgaria, iar preluarea creanțelor îi oferă noului creditor oportunitatea de a propune un alt lichidator preferat de Euroins”, au declarat sursele Adevărul.
„Sunt situații în care cumpărătorul nu vrea să i se cunoască identitatea și preferă să cumpere creanțele prin interpuși”, susțin specialiștii în insolvență.
De altfel, surse juridice susțin că la termenul din luna aprilie, firma specializată în insolvență agreată de ASF ar fi CITR, în timp ce Eurohold, compania mamă a Euroins, ar agrea un alt specialist – Maestro SPRL – care a gestionat și insolvența COS Târgoviște, vândută în plină procedură de faliment.
Citește continuarea AICI.