Au decis să rămână în România deşi puteau pleca oricând în marile corporaţii din domeniul tehnologiei. Doi fraţi au construit o firmă de la zero în urmă cu opt ani. Au început cu cursuri de IT pentru elevi şi studenţi, iar acum pregătesc informaticieni din companii-gigant: IBM, Microsoft şi HP.
„Suntem la Bursa de Valori, iar la etajul 14 va suna în scurt timp clopoţelul bursier. Haideţi să vedem pentru cine”, transmite corespondentul Digi24 Cătălin Bălan.
Cătălin Bălan, corespondent Digi24: Suntem cu Cristi Logofătu, unul dintre fondatorii acestei companii de care vorbim astăzi şi o să îi pun o primă întrebare care dă de furcă oamenilor bogaţi. Cum ai făcut primul milion de dolari?
Cristi Logofătu: Pentru mine e simplu răspunsul la întrebarea asta. Încă nu am făcut primul milion! Sper să ajungem acolo, dar încă mai avem de tras.
Şi-au propus să depăşească pragul de 4 milioane de euro cifră de afaceri anul acesta, deşi în 2007 au pornit afacerea cu 15.000 de euro. Asta înseamnă că sunt printre companiile româneşti cu cea mai mare creştere în ultimii ani. Secretul...
Cătălin Bălan: De ce nu aţi avut până acum contracte cu statul?
Mihai Logofătu, administratorul companiei: Ne-am ferit! Termenele de plată şi posibilitatea de a te lupta cu un client în sectorul public este mult mai dificilă.
Răzvan Căpăţînă este primul înger al acestei afaceri, încă din anul 2011. Business Angels este numele dat investitorilor care cred într-o afacere aflată la început şi, în schimbul banilor, primesc acţiuni care mai târziu pot deveni valoroase.
Răzvan Căpăţînă, investitor: A fost o infuzie în jurul valorii de 100.000 de euro. A crescut echipa şi implicit rezultatele companiei.
În momentul ăsta mai aveţi acţiuni în companie?
Da, la momentul acesta mai am 20% din companie.
Fondatorii companiei spun că licitaţiile organizate de stat, unde se cere preţul cel mai mic, nu pot ajuta o afacere privată. Preţul corect se poate vedea la Bursă, acolo unde acţiunea companiei de IT valorează un leu şi 74 de bani.