Foto: Wikipedia
Acum, ANCOM, care vrea să cumpere clădirea, așteaptă o nouă ofertă, dar Telekom precizează fără multe detalii: "În momentul de față, această proprietate nu se află pe lista imobilelor promovate la vânzare!", potrivit profit.ro.
Palatul, inclus pe lista monumentelor istorice, a fost propus la vânzare pe olx.ro inclusiv la finele lunii mai, într-un pachet de trei proprietăți imobiliare incluzând clădirea de birouri denumită "Tandem" și parcarea aferentă, ambele în spatele Palatului Telefoanelor, pe strada Matei Millo. Prețul cerut pentru acest pachet a fost de 21,6 milioane euro, din care 10,9 milioane euro a fost cerut pentru clădirea "Tandem". Potențialii cumpărători au fost informați, în anunț, că proprietarul exclusiv al proprietăților este Telekom Romania Communications, oferta fiind însă avansată prin intermediul unei firme imobiliare, Tănase Holding.
Anunțul a fost postat în condițiile în care, așa cum Profit.ro a anunțat la finele anului trecut, conducerea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și-a bugetat 70 milioane de lei (15,7 milioane de euro) pentru a cumpăra Palatului Telefoanelor și a-l utiliza ca sediu central.
Palatul Telefoanelor este o clădire reprezentativă a Bucureștiului, aflată în centrul capitalei, pe Calea Victoriei. Palatul, înalt de 52,5 m, a fost construit între anii 1929 - 1934 într-un stil specific zgârie-norilor americani, având caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco. Până în anii '70 a fost cea mai înaltă clădire din București. Construcția a înregistrat și o premieră, ea fiind prima clădire înaltă cu schelet metalic din România. Edmond van Saanen Algi, unul din cei trei arhitecți semnatari, era de origine olandeză, stabilit în România, și a fost autorul mai multor clădiri reprezentative din București (cum ar fi Academia de Studii Economice).