Potențialul investitor și-a făcut vizibil interesul de a prelua ambele companii, însă problema rămâne la nivelul transparenței autorităților române. Vicepreședintele de marketing și de investiții a declarat că nu are niciun fel de detaliu asupra stării Oltchim, dacă are infrastructura ca să facă obiectul unei investiții.
SOCAR a mai intenționat să preia Oltchim și acum trei ani, însă guvernanții de la acea vreme au oprit discuțiile și au ales o altă companie.
În luna septembrie, reprezentanții companiei petroliere a Azerbaidjanului, împreună cu ministerul Economiei vor face o vizită în România și vor discuta cu Daniel Chițoiu, ministrul român al Economiei.
Combinatul din Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an. Privatizarea companiei a eşuat anul trecut întrucât Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni, nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.
Citiți și:
600 de angajaţi ai Oltchim vor fi disponibilizați mâine
Contractele păguboase, regulă la companiile de stat. Cum au decăzut Hidroelectrica, Oltchim şi CFR Marfă
Ministerul Economiei va anunţa săptămâna viitoare o nouă ofertă de privatizate a Oltchim
După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.
Autorităţile române s-au angajat prin acordul cu FMI să privatizeze Oltchim, în caz contrar compania urmând să intre în lichidare.
Ministerul Economiei a anunţat la începutul linii mai că a primit zece scrisori de intenţie pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, de la companii mari din India, Qatar, Marea Britanie, Germania, Israel sau Azerbaijan, unele dintre acestea vizitând chiar combinatul.