Statul le dă maximum 10.000 de euro, adică până la 30% din valoarea proiectului, dacă îşi deschid o firmă în domeniul producţiei sau al serviciilor.
Tinerii trebuie să aibă cel mult 35 de ani şi să facă şi dovada că pot contribui şi ei la valoarea proiectului, adică să vină cu 70% din valoarea totală a afacerii față de 50% anul trecut. Întreprizătorii vor primi reduceri de contribuţii pentru patru salariaţi angajaţi pe perioadă nedeterminată, dar şi pentru taxele de înfiinţare ale unei firme.
Fondurile totale alocate programului sunt însă mai mici ca anul trecut, doar 25 de milioane de lei, faţă de 31 de milioane de lei în urmă cu un an.
Peste 6.800 de firme au fost înfiinţate de la lansarea, în urma cu doi ani, a programului destinat sprijinirii tinerilor antreprenori.
În ceea ce priveşte domeniul de activitate, cele mai multe firme deschise au fost service-uri auto, urmate de cele din sectorului construcţiilor, restaurante şi brutării. Majoritatea au fost înfiinţate în Bucureşti, Cluj şi în Timiş.