Lucrul de la distanță accentuează importanța unei asigurări de locuință

Data actualizării: Data publicării:
main photo Articol sustinut de UNSAR

Mediile tradiționale de lucru, care reprezentau normalitatea înainte de perioada COVID-19, migrează spre un mod de lucru hibrid, iar practica telemuncii, a lucrului de acasă a devenit noua normalitate pentru cei mai mulți dintre noi. În contextul în care casa a devenit birou, iar noi petrecem mai mult timp în propriul cămin, o asigurare de locuinţă este cu atât mai necesară.

În ţara cu cea mai ridicată rată de proprietari de imobile din Europa, aflăm, conform unui sondaj de opinie realizat de către UNSAR împreună cu IRES, că românii conștientizează existența riscurilor la care sunt expuse casele lor, cu un nivel de interes crescut faţă de asigurările de locuințe și pentru bunuri (74% interesați și foarte interesați în 2020, față de 71% în 2019). 59% dintre ei declară că incendiul este riscul care îi îngrijorează cel mai mult, urmat de cutremur (54%), furtună și vijelie (40%), furt (31%), inundații (28%), explozie (24%) și alunecări de teren (16%). Toate aceste evenimente ne-ar putea afecta mai puțin dacă fiecare dintre noi am dispune de asigurarea potrivită.

Bineînţeles, când alegem asigurarea corespunzătoare dorim să avem certitudinea unei decizii bine luate. Trebuie ştiut că există două tipuri de asigurări de locuință din care una este obligatorie, iar cealaltă o putem achiziționa în mod facultativ. Asigurările obligatorii ne protejează doar împotriva a 3 riscuri de catastrofe naturale: cutremure, inundaţii şi alunecări de teren. Ele asigură minimul de protecţie, oferind sume asigurate fixe, de 10.000 sau 20.000 euro, în funcție de structura materialelor de construcție a locuinței.

În schimb, asigurările facultative au sume asigurate peste această valoare, mai exact până la nivelul valorii reale a locuinței. Poliţele de acest tip te asigură și împotriva altor riscuri majore precum: incendiul, explozia, furtuna, vijelia, uraganul, tornada, ploile torenţiale ş.a.m.d. Un avantaj al lor este faptul că, în funcție de opțiunile solicitantului, pot fi adăugate şi alte clauze suplimentare de protecţie. Printre ele putem enumera: asigurarea bunurilor casabile, a instalațiilor interioare ale clădirii, a obiectelor de valoare, a echipamentelor electrice, electronice sau chiar asigurarea de răspundere civilă față de terțe persoane. De exemplu, față de vecinii tăi.

Cu toată creșterea nivelului de conștientizare a românilor privind utilitatea achiziționării unei asigurări de locuință și chiar dacă numărul locuinţelor asigurate a crescut ușor de la începutul anului, în continuare există un număr mare de cămine neasigurate. Iar posibilitatea de producere a unor evenimente nefaste pentru casa noastră este invariabil prezentă, fie din cauza factorilor climatici, a factorilor umani, sau a fenomenelor tectonice. Urmările pot fi în multe situații semnificative și se pot manifesta prin deteriorări grave sau chiar distrugeri ale locuinţelor.

Acesta este și contextul în care UNSAR - Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România vine în sprijinul proprietarilor sau viitorilor proprietari de locuințe cu o nouă campanie - „#ANTIGHINIONpentruAcasă”.

Prin “#ANTIGHINIONpentruAcasă”, UNSAR continuă seria campaniilor de educare și conștientizare cu privire la rolul și utilitatea asigurărilor şi pune la dispoziția publicului informații și ghiduri utile pe Asiguropedia.ro, portal dedicat informării consumatorilor. Tot aici puteți mai multe informații despre asigurările pentru locuințe.

Riscurile nu pot fi eliminate complet din viața noastră, însă o asigurare poate fi de ajutor atunci când apare neprevăzutul. Iar luna octombrie este o lună dedicată asigurărilor de locuinţe - cu scopul de a întări ideea că eforturile de prevenire ar trebui dublate şi de măsuri de protecţie financiară care, în cazul unei pagube, pot fi soluţia salvatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce au pățit doi turiști americani după ce au închiriat o mașină în România. Țeapă de 3500 de dolari
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu a reușit să-și vadă copiii, la peste o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: “Sunt...
Pro FM
Fiica Loredanei Groza a urcat pe scenă alături de mama sa. Elena, radiantă într-o ținută asortată cu cea a...
Film Now
Richard Gere, dezvăluiri despre mutarea în Spania: „Soția mea mi-a dat șapte ani în SUA!” Alejandra e mai...
Adevarul
Cresc impozitele pe venituri din activități independente în 2025. Când se declară și cum se raportează
Newsweek
ALERTĂ Formula de recalculare a pensiei, analizată de CCR. Cum pot fi anulate creșterile de pensii?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
Nicole Kidman, „desființată” de fani după ce a vorbit despre imaginea virală surprinsă după divorțul de Tom...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...