Lucrul de la distanță accentuează importanța unei asigurări de locuință

Data actualizării: Data publicării:
main photo Articol sustinut de UNSAR

Mediile tradiționale de lucru, care reprezentau normalitatea înainte de perioada COVID-19, migrează spre un mod de lucru hibrid, iar practica telemuncii, a lucrului de acasă a devenit noua normalitate pentru cei mai mulți dintre noi. În contextul în care casa a devenit birou, iar noi petrecem mai mult timp în propriul cămin, o asigurare de locuinţă este cu atât mai necesară.

În ţara cu cea mai ridicată rată de proprietari de imobile din Europa, aflăm, conform unui sondaj de opinie realizat de către UNSAR împreună cu IRES, că românii conștientizează existența riscurilor la care sunt expuse casele lor, cu un nivel de interes crescut faţă de asigurările de locuințe și pentru bunuri (74% interesați și foarte interesați în 2020, față de 71% în 2019). 59% dintre ei declară că incendiul este riscul care îi îngrijorează cel mai mult, urmat de cutremur (54%), furtună și vijelie (40%), furt (31%), inundații (28%), explozie (24%) și alunecări de teren (16%). Toate aceste evenimente ne-ar putea afecta mai puțin dacă fiecare dintre noi am dispune de asigurarea potrivită.

Bineînţeles, când alegem asigurarea corespunzătoare dorim să avem certitudinea unei decizii bine luate. Trebuie ştiut că există două tipuri de asigurări de locuință din care una este obligatorie, iar cealaltă o putem achiziționa în mod facultativ. Asigurările obligatorii ne protejează doar împotriva a 3 riscuri de catastrofe naturale: cutremure, inundaţii şi alunecări de teren. Ele asigură minimul de protecţie, oferind sume asigurate fixe, de 10.000 sau 20.000 euro, în funcție de structura materialelor de construcție a locuinței.

În schimb, asigurările facultative au sume asigurate peste această valoare, mai exact până la nivelul valorii reale a locuinței. Poliţele de acest tip te asigură și împotriva altor riscuri majore precum: incendiul, explozia, furtuna, vijelia, uraganul, tornada, ploile torenţiale ş.a.m.d. Un avantaj al lor este faptul că, în funcție de opțiunile solicitantului, pot fi adăugate şi alte clauze suplimentare de protecţie. Printre ele putem enumera: asigurarea bunurilor casabile, a instalațiilor interioare ale clădirii, a obiectelor de valoare, a echipamentelor electrice, electronice sau chiar asigurarea de răspundere civilă față de terțe persoane. De exemplu, față de vecinii tăi.

Cu toată creșterea nivelului de conștientizare a românilor privind utilitatea achiziționării unei asigurări de locuință și chiar dacă numărul locuinţelor asigurate a crescut ușor de la începutul anului, în continuare există un număr mare de cămine neasigurate. Iar posibilitatea de producere a unor evenimente nefaste pentru casa noastră este invariabil prezentă, fie din cauza factorilor climatici, a factorilor umani, sau a fenomenelor tectonice. Urmările pot fi în multe situații semnificative și se pot manifesta prin deteriorări grave sau chiar distrugeri ale locuinţelor.

Acesta este și contextul în care UNSAR - Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România vine în sprijinul proprietarilor sau viitorilor proprietari de locuințe cu o nouă campanie - „#ANTIGHINIONpentruAcasă”.

Prin “#ANTIGHINIONpentruAcasă”, UNSAR continuă seria campaniilor de educare și conștientizare cu privire la rolul și utilitatea asigurărilor şi pune la dispoziția publicului informații și ghiduri utile pe Asiguropedia.ro, portal dedicat informării consumatorilor. Tot aici puteți mai multe informații despre asigurările pentru locuințe.

Riscurile nu pot fi eliminate complet din viața noastră, însă o asigurare poate fi de ajutor atunci când apare neprevăzutul. Iar luna octombrie este o lună dedicată asigurărilor de locuinţe - cu scopul de a întări ideea că eforturile de prevenire ar trebui dublate şi de măsuri de protecţie financiară care, în cazul unei pagube, pot fi soluţia salvatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
S-a aflat vârsta maximă pe care o poate atinge un om. Descoperirea făcută în urma celui mai amplu studiu de...
Digi FM
Cum arată Bryan Adams în 2024, la 65 de ani. La 16 ani s-a lăsat de școală pentru muzică
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Jennifer Lopez, în cei mai scurți pantaloni din garderobă și cizme până la genunchi, la proiecția noului film...
Adevarul
Un bucureștean reclamă că are nevoie de reconstrucția penisului după ce a apelat la un salon de piercing
Newsweek
Se votează o nouă creștere de pensie și o nouă formulă de recalculare. NU mai contează anii munciți!
Digi FM
Un român, văduv și tatăl a doi copii, mort în inundațiile din Spania. Fratele lui i-a găsit trupul fără...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Un hamster a „evadat” dintr-o școală, într-un balon de plastic. Imaginile, desprinse parcă dintr-un film...
Film Now
James Van Der Beek, forțat de împrejurări să dezvăluie că are cancer. Actorul de 47 de ani, pus în fața unei...
UTV
Margot Robbie si Tom Ackerley au devenit parinti pentru prima oara. Actrita a nascut un baietel perfect...