Astfel, pe islazurile comunale au apărut acum parcuri industriale întinse pe sute de hectare. Mai mult, sătenii de aici nu mai merg de ani buni la alimentară, ci la hipermarket, şi pot face chiar o plimbare la mall când au timp liber.
Peste 600 de firme autohtone, dar şi din Austria şi Germania, au cumparat teren în zona Şelimbăr ca să-şi pună afacerile pe picioare. Aşa au apărut mall-ul de la marginea satului, cinci hipermarketuri, dar şi zeci de fabrici şi reprezentanţe auto. Patronii spun că au fost atraşi de forţa de muncă ieftină, dar și de preţul scăzut al terenurilor. De patru ani încoace, un metru patrat costă aici între 10 şi 40 de euro, preţ de trei ori mai mic faţă de cel din Sibiu, spre exemplu.
Taxele mai mici decât în oraş sunt un alt avantaj. Pentru o investiţie întinsă pe o suprafaţă de 4000 de metri pătraţi, un om de afaceri plăteşte în jur de 10.000 de euro anual impozit Primăriei din localitate. La oraş, însă, această sumă s-ar dubla, spun specialiştii.
Teama de taxe majorate și de birocrație l-a împins și pe Stephan Braune, un om de afaceri de origine germană, să deschidă un parc de autocare la Cisnădioara. El importă autocare vechi din Europa de Vest pe care le recondiționează.
Datorită acestor investitiții, rata șomajului în această zona este una dintre cele mai mici din țară.