Proiectul RO-NET va acoperi 783 din cele 2268 de localităţi identificate în România ca "zone albe" şi va contribui la reducerea decalajului digital dintre zonele urbane şi cele rurale prin oferirea accesului la internet în bandă largă unui număr de aproximativ 130.000 de gospodării cu 400.000 de locuitori, 8.500 de întreprinderi şi 2.800 de instituţii publice, scrie Mediafax.
La începutul lunii iulie, Ministerul pentru Societatea Informaţională a stabilit câştigătoare ofertele depuse de Romtelecom şi Cosmote, care acum operează sub brandul Telekom, pentru concensionarea lucrărilor de construire a reţelei RO-NET, contractul ridicându-se la 365,8 milioane de lei, TVA inclusă (83,1 milioane euro).
"Proiectele de acest tip servesc la crearea unor condiţii-cadru îmbunătăţite pentru mediul de afaceri şi cetăţeni şi permit regiunilor mai puţin dezvoltate din România să beneficieze de oportunităţile oferite de economia digitală", a declarat Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regională. Investiţia de 57,1 milioane de euro are loc în cadrul programului "Creşterea competitivităţii economice", fiind finanţată pe axa prioritară "TIC pentru sectoarele privat şi public", potrivit comunicatului Comisiei Europene. Proiectul urmează a fi implementat până la sfârşitul anului 2015.